Dirk Gerkens haverja máris műsorgyártó lett a TV2-ben

2015.12.03. 10:50

A 444.hu tegnapi hírét ma két TV2-s informátorunk is megerősítette: az Édes Élet című napi reality eddigi gyártója, a Paprika Latino kikerült a pikszisből, a helyére pedig az az IKO Productions lépett, amivel, pontosabban tulajdonosával, Rákosi Tamással Dirk Gerkens nagyon régóta ápol kiváló kapcsolatot. A szerződést információink szerint pénteken mondták fel a Paprikával, a műsoron dolgozókkal közölték, hogy hétfőtől az IKO gyártja a realityt, a számlákat majd új címre kell küldeni.

A TV2 műsorai közül idén már csak azok forognak, amiket házon belül gyártanak (Tények, Mokka), illetve a Jóban Rosszban, amit a Show & Game forgat a csatornának, de hogy meddig, azt senki sem tudja, hiszen a korábban az Éden Hotelt és a TV2 egyetlen igen sikeres műsorát, a Sztárban sztárt is gyártó Paprika Latinót sem hónapokkal korábban értesítették arról, hogy fel is út, le is út. A 444.hu hiába kérdezte Wisinger Jánost, az IKO ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni a cég nevében. Marschall Péter, a Paprika Latino első embere bőbeszédűbb volt, szerinte ők már nem fognak gyártani semmit a TV2-nek a jövőben.

A Show & Game helyzete sem tűnik stabilnak, hiába a történelmi kapcsolat (a cég elődje a TV2 műsorainak nagy részét gyártó MTM volt), Gerkens várhatóan mindkét műsorukat átadja Rákosinak.  Hajdú Péter cége információink szerint nem szúrja Dirk Gerkens szemét, Hajdú Andy Vajnával is jó kapcsolatban van, így ha folytatódik az Összezárva Friderikusszal, azt továbbra is ő gyártja majd, ahogy a Frizbit és az Aktívot is.

A hazai műsorgyártás egyébként úgy működik, hogy a cégek (IKO, Paprika, Q-Art, Show & Game, stb.) csak nagyon kis számú állandó stábbal rendelkeznek, hiszen szerződést is csak egyes műsorokra kapnak, így nem túl rentábilis nagy alkalmazotti létszámot fizetni úgy, hogy nem biztos, hogy mind a 12 hónapban lesz teendőjük. A Paprika Latinótól az IKO tehát simán átveheti a stábot, nincsenek felmondási idők, és versenykizárási záradékok, csak a számlázási cím változik.