18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nehéz idők előtt áll a pornó Ryan Goslingja

GettyImages-461996540
2015.12.03. 23:11 Módosítva: 2015.12.03. 23:13
Tinilányok és nők ezrei bálványozták a James Deen néven elhíresült pornóst, aki elsősorban azzal vált híressé, hogy nem volt kigyúrva és agyontetoválva sem. Sőt, a színész leginkább csak egy vézna kis zsidó srácként szokott beszélni magáról, amilyennel bármelyik bárban össze lehet futni. Deent azonban mostanság már inkább csak a pornóipar Bill Cosbyjaként emlegetik, miután egyre keményebb megerőszakolós történetek keringenek róla.

Egyre jobban szorul a hurok az olykor csak a pornóipar Ryan Goslingjaként emlegetett James Deen nyaka körül: volt barátnője, a szintén szakmabeli Stoya után (igazi pornós álompár voltak!) más felnőttfilmesek is felléptek Deen ellen.

Első körben olyan jónevű pornószínésznőkről volt szó, mint

  • Joanna Angel, aki szintén a férfi egyik exe, és arról tweetelt, hogy Deen a legrosszabb ember, akivel valaha találkozott,
  • Kayden Kross, aki Stoya üzlettársa, és aki szerint Deen erőszakossága csak a közvélemény számára újdonság, a szakmában már jóideje híre ment a vadságának,
  • Tori Lux, aki a Daily Beasten írta meg, hogy a férfipornós előbb meg akarta szagoltatni a heréjét vele, majd a tiltakozás hatására a földre lökte, és ötször-hatszor felképelte,
  • valamint Ashley Fires, akivel a zuhanyzóban erőszakoskodott, így Deen felkerült a tiltólistájára is (vagyis azoknak a kollégáknak a névsorára, akikkel a színésznő a karrierje során nem szeretne együtt dolgozni).

Deen az őt érő támadásokra egy Twitter-üzenetben reagált, és, ahogy sejteni lehetett, határozottan visszautasította a vádakat:

Példátlan és szörnyű vádak értek a közösségi médiában. Szeretném megnyugtatni az összes barátomat, rajongómat és kollégámat, hogy az állítások valótlanok, rágalmazások. Tisztelem a nőket, és tisztelem a munka és a magánélet határait is.

A helyzete azonban még ettől sem lett könnyebb, sőt, a hét közepére két másik pornószínésznő is jelentkezett, hogy nekik is vannak kellemetlen élményeik a szomszéd srác mosolyú pornószínésszel.

Kora Peters elsőként azt mesélte, hogy amikor még új volt a szakmában, akkor forgatott Deennel, aki anális szexet akart, és azt ígérte, csupán egyetlen pózról lesz szó, ami mindössze két percig tart majd. A pornós azt mesélte, majd belepusztult a fájdalomba, és még a rendező is leszúrta (aki egyébként Deen barátja volt), amiért elrontotta a jelenetet a sírásával.

James és a rendező is azt mondta, hogy nem hagyhatom ott a forgatást, és ki sem fizetnek, ha nem fejezem be a jelenetet. Amikor végre végeztünk, fel kellett hívnom az egyik barátomat, hogy jöjjön értem, mert fizikailag és érzelmileg is annyira meg voltam viselve, hogy képtelen lettem volna hazavezetni a forgatásról.

A  történet folytatása, hogy egy másik közös jelenetben Deen újra análisan szeretett volna közösülni, holott Peters épp az előző kellemetlen tapasztalata után leszögezte, hogy nem vállal több ilyen jelenetet. A pornós ennek ellenére kitartóan próbálkozott, és amikor a nő megpróbálta eltolni magától, fojtogatni kezdte, beleverte a fejét a kanapéba, és úgy hatolt be.

Amikor a forgatás véget ért, a színésznő felhívta az ügynökét, hogy panaszt tegyen nála, de ő azt válaszolta neki, hogy

inkább büszkének kellene lennie arra, hogy a szakma legjobb férfi színésze ennyire megkívánta őt.

Petersnek később saját orvost kellett keresnie, a történet elmesélését pedig azzal zárta, hogy csak meg szeretné akadályozni, hogy ez – vagy ehhez hasonló – más nőkkel is megtörténjen.

A hatodik felnőttfilmes, aki panaszt tett Deen ellen, Amber Rayne volt, és messze az ő története a legnyomasztóbb. Virágnyelven nem is nagyon lehet megfogalmazni a történteket, ezért inkább csak idézzük a pornószínésznőt – természetesen itt is egy análos jelenetről van szó, melynek egyik főszereplője a még szárnyait bontogató Deen:

Arcon vágott, miközben még mindig a fenekemben volt, aztán teljesen megőrült. Rettenetesen vadul és brutálisan csinálta. Olyan véres lett minden, hogy nem tudtam befejezni a jelenetet.

Rayne aztán elmesélte, hogy a forgatás után egyenesen a kórházba szállították, ahol össze kellett ölteni a Deen által felsértett területeket. Bármilyen meglepő is, a nő ezek után egyszer még  elvállalt egy közös jelenetet a pornóssal – igaz, akkor már ő hozta a rendezőt, olyat, akiben maximálisan megbízott (a korábbi film rendezője időközben meghalt). Deen és Rayne állítólag azóta is jóban vannak.

És ezzel még mindig nincs vége: egy meg nem nevezett, ám T.M. néven emlegetett, huszonéves lány néhány éve egy Las Vegasban tartott felnőttfilmes expón találkozott először a pornó Ryan Goslingjával, aki akkoriban épp Joanna Angellel járt.

Legközelebb már a hotelben futottak össze egy esti partin, ahol Deen nem sokat teketóriázott:

Ahogy beléptem, és Deen meglátott, nem mondott semmit, csak megragadott mindenki előtt (a barátaival és a rajongóival volt tele a terem), majd egy oldalsó szobába vitt. Határozottan nemet mondtam, de közben elképesztően meg voltam ijedve. Orális szexre kényszerített, és arra, hogy feküdjek le vele. Aztán, ahogy végzett, el is ment. Akkora megrázkódtatás volt, és annyira nem tudtam, mitévő legyek, hogy inkább otthagytam a bulit, és senkinek nem beszéltem a történtekről

– mesélte a lány az LAistnek, és arról is beszámolt, hogy az esetről később beszámolt Deen akkori barátnőjének is, aki hitt neki, és azóta is barátnők.

Azt is elmondta, hogy sokáig magát okolta a történtek miatt, de idővel több olyan sztori is eljutott hozzá, amelyek alapján kiderült, hogy Deen nem csupán a hivatásában, hanem a magánéletében is ilyen erőszakos.

Most akkor mindennek vége?

Az ügynek semmiképpen, és az eddigiek alapján úgy tűnik, még több nő is panaszt tehet majd a közeljövőben, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Deennek egyre nehezebb lesz magát tisztára mosnia. Hiába tagadta például a vádakat, a Frisky nevű női oldal, ahol Deen szextippeket osztott meg, már a hét első felében megszakított vele minden kapcsolatot, főszerkesztőjük, Amelia McDonnell-Parry pedig külön megköszönte Stoya bátorságát, amiért be mert számolni a vele történtekről.

Azóta, a vádak természetére hivatkozva, az Evil Angel pornófilmgyártó cég is letiltotta James Deen filmjeinek forgalmazását, vagyis meg sem várják, hogy az ügyek a bíróságig jussanak, és ott hivatalosan is megállapításra kerüljön, valóban történt-e nemi erőszak, vagy sem.

Bár konkrét bizonyítékok hiányában egyelőre még nem tudtak ráfogni semmit, Deen helyzetén bizonyára az sem sokat javított, hogy a vádakkal együtt lehullott róla a rokonszenves (sőt: FEMINISTA) pornós álarca, és azóta már inkább a pornóipar Bill Cosbyjaként emlegetik a sajtóban. A TMZ szerint Deen egyébként úgy véli, hogy ebben az esetben is összekeverik a filmjeiben alakított

szexuálisan asszertív férfikaraktert

a valós énjével.

Sőt, Joanna Angel szerdán a Jason Ellis Show vendégeként beszélt arról, milyen volt hat éven át (2005-től 2011-ig) Deen barátnőjének lenni. Szerinte a pornós a népszerűsége növekedésével lett egyre rémisztőbb és erőszakosabb, majd amikor együtt Los Angelesbe költöztek, rémálommá vált minden. Egyszer Deen egy veszekedés alkalmával állítólag megragadta a barátnője haját, és egy vízzel teli mosogatóba nyomta a lány fejét:

Egy örökkévalóságnak tűnt, azt gondoltam, itt fogok meghalni. Kezdtem nagyon megrémülni, úgyhogy csak csapkodtam és csapkodtam, mire végre felemelte a fejemet. Sírni kezdtem, ő meg ledobott a földre, és azt mondta: szörnyen alárendelt vagy, unatkozom, úgyhogy inkább lekúrok valaki mást. Aztán elhagyta a házat

– mesélt Angel, aki szerint Deen tényleg félelmetesen tudott viselkedni: nem egyszer ébredt arra mellette, hogy a barátja még álmában is fojtogatja.

A T.M. álnevű lány szerint, akit a pornós a szexexpót követő partin erőszakolt meg, az a legrosszabb, hogy  média kifejezetten vonzó képet fest Deenről, aki így nem véletlenül népszerű figura. Ő azonban a pornósztár másik arcát is ismeri.

Annyira frusztráló és fájdalmas látnom, ahogy a magazinokban és tévéműsorokban feminista pornócsillagként emlegetik őt. Egyszerűen nem tudok előle elmenekülni. Hét év telt el azóta, a sebeim már beforrtak, és erősebb ember is lettem, de még mindig óriási szívás, amikor görgetem az Instagramot, vagy olvasok valami blogot, és szembejön velem a megerőszakolóm arca, méghozzá úgy, hogy közben pont ő van a jófiúként beállítva mindenhol.

A sokadikként valló Kora Peters pedig – akinek az ügynöke azt mondta, hogy inkább büszkének kellene lennie magára, amiért a pornó királya így megkívánta – úgy fogalmazott az ügy kapcsán:

Az emberek azt kérdezgetik: mégis hogy lehet megerőszakolni egy pornóst? Pedig mi is csak emberek vagyunk, és a nem, az nálunk is nemet jelent, függetlenül a foglalkozásunktól.

A történetet ugyanis az teszi igazán furcsává, hogy James Deen amúgy szerepeiben sokszor lép fel erőszakosan, de mindig hangsúlyozta, hogy tiszteli a nőket, és minden mindig közös beleegyezéssel történik, és csak egymás szexuális fantáziáinak a határait feszegetik. A vádak egy része éppen arról szól, hogy a pornószínész nem hagyta abba a megjátszott erőszakoskodást, amikor partnere kimondta az ilyen helyzetekben szokásos biztonsági szót, ami azt jelenti, hogy most ez nem játék, tényleg elég.

Akármi is az igazság, Deen ügye még biztosan nem ért véget, a pornó Ryan Goslingjáról – vagy újabban inkább Bill Cosbyjáról – pedig valószínűleg még sokat hallunk majd a közeljövőben, akár sikerül bizonyítani a róla szóló híreszteléseket, akár nem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport