Több mint egymilliárdan látták a Mása és a medve egyik részét a YouTube-on

2015.12.22. 13:52

Meghaladta az egymilliárdot a Mása és a medve című népszerű orosz animációs sorozat egyik epizódjának nézettsége a YouTube-on. A Mása és a kása című részt már 1,015 milliárdszor látták 2012-es megjelenése óta.

clk

Az említett részben Mása jól felidegesíti a magában táblajátékozó medvét, ezután egyedül marad a házban, és nekiáll kását kotyvasztani. Az étel azonban túl sok, ezért kénytelen az erdő állatait is megetetni. A fazékban rotyogó kása végül felrobban.

"Nem számítottunk arra, hogy ilyen gyorsan elérjük ezt a számot" - mondta Dmitrij Lovejko társproducer az AFP francia hírügynökségnek, írja az MTI. Az Animaccord 2009 óta futó, epizódonként 7-8 perces sorozata nemcsak oroszul, hanem más nyelveken is elérhető. A Mása hatalmas siker Oroszországban, de máshol a világon is, bár szeptemberben a készítők bejelentették, hogy az 52. rész lesz az utolsó. Az alkotók aztán rövid időn belül meggondolták magukat, mégis lesznek újabb kalandok.

Az idén 10 éves YouTube- on továbbra is a Gangnam Style című dal klipje a legnépszerűbb, Psy videóját csaknem 2,5 milliárdszor nézték meg. A nézettségi rangsorban a Mása és a kása előtt szereplő videók egy kivételével mind zenei klipek.

A rajzfilmnek egyébként kritikusai is akadnak bőven, van akik szerint nem megfelelő nemi szerepet közvetít a gyerekek felé, Mása ugyanis egy hisztis kislány, akivel a medve nem bánik túl szépen, de azért legtöbbször enged neki.