Bill Murray nélkül ne is teljen el nap a tévében!

2015.12.28. 08:33
Nem mindenki olyan szerencsés, hogy otthon töltheti a két ünnep közti időszakot, úgyhogy jól becsülje meg, ha ön esetleg azok közé tartozik, akiknek semmi dolguk a karácsonyt követő hétfőn, csak bekapcsolni a tévét, takaróba csavarva lefőzni egy kávét, majd elkortyolgatni azt a kanapén. Tévéajánlónkban adunk pár tippet, melyik napszakban hová érdemes kapcsolni, úgyhogy elő a kedvenc kockás plédünkkel, és indulhat a naphosszat tartó agypusztítás!

Ha lányos szülők vagyunk, és már korán reggel kukorékol a gyerek, de még semmi kedvünk kibújni az ágyból, fél nyolc után elég csupán a TV2-re kapcsolni, ahol egymás után mindjárt két Barbie-filmet is lenyom a csatorna: 7:40-től a Barbie Mesés Karácsonya, 8:55-től pedig a Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő kezdődik majd. Ha fiúval ajándékozott meg bennünket az élet, akkor neki marad a Kis Vuk az RTL Klubon, ami állandó szereplője a világ legrosszabb filmjeit felsorakoztató listáknak.

Valaki csapja agyon Kis Vukot, a debil rókát!

írtuk mi is a film megjelenése után. Úgyhogy inkább vegyük elő az építőkockát a fiúgyereknek, az vélhetőleg kevesebb kárt okoz benne, mint a kis debil róka.

Mivel – a nagymamáktól kapott zselés szaloncukor mellett – az ünnepek kötelező velejárói az ezerszer látott családi filmek is, és addigra már bizonyára sikerült elkezdeni a napot, ki ne hagyjuk 14:00-tól a My Girl első részét a TV2-n, vagy a valamivel később, 14:25-kor kezdődő szintén kötelező kört, a Pandakaland Kínábant az RTL jóvoltából!

Léteznek persze kifejezetten vidám háztartások is, amelyekben a családtagok szívesen nyerítenek együtt és csapkodják a combjukat a kanapén ülve ugyanazokra a poénokra évről évre. Nincs ezzel semmi baj, végtére is épp ezekről a szép hagyományokról szólnak az ünnepek. A nevetni és heherészni vágyók 14:05-től például máris megkapják Ace Ventúrát, az Állati Nyomozót, majd 17:45-től Johnny Englisht a mindig vicces Rowan Atkinsonnal a Viasat3-tól, este pedig az Apádra ütöket a TV2-től.

Jim Carrey "születése"

Jó napjuk lesz a hazai Adam Sandler-rajongóknak is (vajon léteznek ilyenek?): az RTL Klub 12:55-től az Apafejet adja, este kilenckor pedig a Golyóálló kezdődik majd a Viasaton. De akkor már lehetőleg Bill Murray nélkül se teljen el a nap: 18:45-től Charlie angyalai veszik be a TV2-t – Cameron Diaz, Drew Barrymore és Lucy Liu főszereplésével, hű.

Aki rajta maradt a Star Wars-tripen, semmiképp se menjen el J.J. Abrams négy évvel ezelőtti, Super 8 című filmje mellett. Sixx azt írta róla:

JJ Abrams mestere, Steven Spielberg nyomdokain halad magabiztos léptekkel. A filmből visszaköszön a Kincsvadászok, az Állj mellém, az ET, és tulajdonképpen minden, az első szerelemmel és az ártatlanság elvesztésével foglalkozó gyerekek főszereplésével készült kalandfilm. Ja, és van benne egy bazinagy szörny is.

Ezek alapján igazán kár lenne kihagyni. 22:45-kor kezdődik majd a TV2-n.

Super 8 - magyar előzetes

A scifi-fejek egyébként aznap akár a Transformers 2-t is megnézhetik (12:40, Super TV2), már ha bírják a szexmániás gigarobotokat. Mi határozottan nem szerettük őket:

Michael Bay és a csapata sajnos végig az alpári poénokra gyúrt rá az igazi látvány helyett. Az új suli sebességfüggő szexdominája (Isabel Lucas) a lúzer főhősön lovagolva alakul át gyilkos kiborggá, a kutyaszerű Decepticon meg pont úgy kufircolja Megan Fox lábát, ahogy a kanos pincsik szokták Adam Sandler legrosszabb filmjeiben.

Ha esetleg torkig lennénk a negédes ünnepi tévéműsorral, és inkább egy kis borzongásra vágynánk, éjszaka érdemes a SuperTV2-re kapcsolni, ahol tizenegy előtt öt perccel Richard Donner (Halálos fegyver 1-2-stb., és a Kincsvadászok, ha már így szóba került) klasszikus horrorja, az Ómen startol majd.

Ha pedig valami zenére vágynánk inkább, Billy Idol egyik chicagói koncertjét bulizhatjuk végig a kanapéból 23:05-től az M2-n , valamivel később, 1:15-től pedig ugyanitt kollégánkat, Pándi Balázst nézheti meg, ahogy az amerikai posztrock-experimentális zene egyik nagyját, Carla Bozulichot kíséri. (Na nem billentyűzeten, dobokon.) Sőt, 23:45-től Tátrai Tibusz és barátai koncerteznek a Duna World műsorán! Erre pont jó lesz majd elaludni például.