Továbbra is Jakupcsek Gabriella vezeti a Ridikült?

2015.12.29. 07:07

A Bors információi szerint Jakupcsek Gabriella kirúgásának története nem ért még véget, illetve az a része igen, hogy már nem az MTVA alkalmazottja, de a Ridikül című műsort elképzelhető, hogy továbbra is ő vezeti majd. A külső gyártásban készülő műsorban eddig belsősként dolgozott, azaz havi fizetéséért cserében vezetett 26 műsort, amiért, ha a lap információ helyesek, 1,7 millió forintot kapott, azaz adásonként bruttó 65 ezer forintot. Ez jóval a piaci árak alatt van.

A műsort az az Apropó Média Kft. gyártja, amivel a közmédia epizódonként 3,4 millió forintos gyártási költségre kötött szerződést, azaz 2015 december 31-ig úgy 1,6 milliárd forintot költött már rá, és ebben nem volt benne Jakupcsek Gabriella fizetése. Elképzelhető, hogy a jövőre minden bizonnyal folytatódó műsornak továbbra is az eddigi műsorvezető lesz a házigazdája, csak éppen fizetését majd az Apropo Mdia Kft.-től kapja, ha pedig mindez piaci alapon történik, még jobban is járhat a váltással.

Erről kirúgásakor Jakupcsek Gabriellának nem volt tudomása, ilyen felkérést nem kapott, írja a Bors, de valóban logikus lenne, hogy az MTVA délutáni műsorsávjának szinte egyetlen értékelhető nézettségű műsorát így folytassák - már ha megegyeznek a gyártó céggel. Míg azonban a köztévénél a fizetését minden hónapban megkapta, azaz akkor is, ha éppen nem forgott a Ridikül, az Apropo Media Kft. csak a legyártott adások után fizet majd neki, amikér piaci alapon 100 000 forintot (havi 2,6 milliót) simán elkérhet majd.

És ha már pénzügyek: a kirúgásával Jakupcsek Gabriella hathavi fizetésének megfelelő végkielégítésre tarthat számot, ami ugye 6 x 1,7 millió forint, összesen 10,2 millió, nem is rossz, különösen úgy nem, ha kvázi külsősként visszafoglalkoztatják majd.