Anna, Anikó
20 °C
31 °C

Sokkoló tartalom miatt 7,5 milliós büntetés az RTL Klubnak

2016.01.15. 18:07

A Médiatanács alaposan megmázsálta az RTL Klubot a Hungary's Got Talent című műsor miatt. A 7,5 millió forintos büntetést azért kapta a tévé, mert a Bodysoma csoport produkcióját bemutató műsorukban

egy fellépőt a bőrénél fogva kampókkal, kötelekkel fellógató műsorrészt a 12-es karika helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni.

A médiaszolgáltató jogsértésének megítélését súlyosbította, hogy a műsorrészletet közvetlenül egy óvodáskorú gyermek által előadott produkciót követően szerkesztette adásba. 

bodysoma

A hatóság túl hangos reklámblokkok miatt csapott le a Sport1 és Sport2 csatornákat működtető AMC Networks Central Europe Kft.-re, ők 360 ezer forint bírságot kell befizessenek, mert tavaly nyáron kilenc alkalommal a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámokat tettek közzé.

Burkolt reklám miatt az Echo TV fejére koppintottak rá 100 ezer forint értékben, a bírság az Oktatás világa című műsor miatt jár, ebben augusztusban burkolt reklámként mutattak be egy autós szolgáltatást. Szintén burkot reklám, de csak figyelmeztetés: a Gyöngyösi Városi Televízió egy irodaszer-kereskedést népszerűsítő burkolt reklám egy alkalommal történt közzététele miatt kapott ejnyebejnyét.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!