Sokkoló tartalom miatt 7,5 milliós büntetés az RTL Klubnak

2016.01.15. 18:07

A Médiatanács alaposan megmázsálta az RTL Klubot a Hungary's Got Talent című műsor miatt. A 7,5 millió forintos büntetést azért kapta a tévé, mert a Bodysoma csoport produkcióját bemutató műsorukban

egy fellépőt a bőrénél fogva kampókkal, kötelekkel fellógató műsorrészt a 12-es karika helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni.

A médiaszolgáltató jogsértésének megítélését súlyosbította, hogy a műsorrészletet közvetlenül egy óvodáskorú gyermek által előadott produkciót követően szerkesztette adásba. 

bodysoma

A hatóság túl hangos reklámblokkok miatt csapott le a Sport1 és Sport2 csatornákat működtető AMC Networks Central Europe Kft.-re, ők 360 ezer forint bírságot kell befizessenek, mert tavaly nyáron kilenc alkalommal a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámokat tettek közzé.

Burkolt reklám miatt az Echo TV fejére koppintottak rá 100 ezer forint értékben, a bírság az Oktatás világa című műsor miatt jár, ebben augusztusban burkolt reklámként mutattak be egy autós szolgáltatást. Szintén burkot reklám, de csak figyelmeztetés: a Gyöngyösi Városi Televízió egy irodaszer-kereskedést népszerűsítő burkolt reklám egy alkalommal történt közzététele miatt kapott ejnyebejnyét.