A váciak visszakövetelték az Euronewst

2016.02.02. 13:32

Nem igazán gyakori, hogy egy tévécsatorna előfizetői csomagból való kikerülése nagy hullámokat verne fel, ilyesmi azért elég gyakran elő szokott fordulni a tévében. 2002-ben a Hír TV-t követelték be a csomagokba a nézők több városban is, 14 évvel később pedig egy másik hírtévét, az Euronewst szerették volna tovább nézni.

A történet helyszíne Vác, első leközlője a Népszabadság, a lényege: a helyi kábelszolgáltató január 1-től a Digi TV csatornakiosztását vette át, amiben viszont nem szerepel az Euronews. A váci nézők azonban annyira szeretik ezt a hírtévét, hogy többen is jelezték a kábelszolgáltatónál, hogy nekik márpedig kellene ez a tévé, mire a szolgáltató beadta a derekát, és az Euronews március 1-től visszakerül a kínálatba.

Ez az első eset egyébként, hogy nézői nyomásra visszakerül egy csatorna egy kábelszolgáltató kínálatába, de ha információink helyesnek bizonyulnak, nem az első: több olyan városban is bekövetelik az Euronewst a helyi szolgáltatók csomagjaiba, ahol egyelőre nincs jelen a hírtelevízió.    

A nálunk 2013 óta működő csatorna egész Európában fogható az Eutelsat Hot Bird 13A műholdon, de szép lassan bekerült a magyar szolgáltatók kínálatába is. A MinDig TV-n az ingyenesen fogható csatornák közé került, a nagy kábelszolgáltatóknál viszont valamelyik fizetős csomag része lett. A teljes elérése 1,2 millió háztartás, az adását itthon úgy másfél millió ember nézheti havonta.