Márta, Flóra
18 °C
31 °C

A váciak visszakövetelték az Euronewst

2016.02.02. 13:32

Nem igazán gyakori, hogy egy tévécsatorna előfizetői csomagból való kikerülése nagy hullámokat verne fel, ilyesmi azért elég gyakran elő szokott fordulni a tévében. 2002-ben a Hír TV-t követelték be a csomagokba a nézők több városban is, 14 évvel később pedig egy másik hírtévét, az Euronewst szerették volna tovább nézni.

A történet helyszíne Vác, első leközlője a Népszabadság, a lényege: a helyi kábelszolgáltató január 1-től a Digi TV csatornakiosztását vette át, amiben viszont nem szerepel az Euronews. A váci nézők azonban annyira szeretik ezt a hírtévét, hogy többen is jelezték a kábelszolgáltatónál, hogy nekik márpedig kellene ez a tévé, mire a szolgáltató beadta a derekát, és az Euronews március 1-től visszakerül a kínálatba.

Ez az első eset egyébként, hogy nézői nyomásra visszakerül egy csatorna egy kábelszolgáltató kínálatába, de ha információink helyesnek bizonyulnak, nem az első: több olyan városban is bekövetelik az Euronewst a helyi szolgáltatók csomagjaiba, ahol egyelőre nincs jelen a hírtelevízió.    

A nálunk 2013 óta működő csatorna egész Európában fogható az Eutelsat Hot Bird 13A műholdon, de szép lassan bekerült a magyar szolgáltatók kínálatába is. A MinDig TV-n az ingyenesen fogható csatornák közé került, a nagy kábelszolgáltatóknál viszont valamelyik fizetős csomag része lett. A teljes elérése 1,2 millió háztartás, az adását itthon úgy másfél millió ember nézheti havonta.

Tunéziai nyaralásra vágyik?

Sousse, Monastir, Djerba, Mahdia hihetetlen árakon! Foglaljon azonnal!

Görög tengerparti nyaralások

Vakító napsütés, kék tenger várja!