Piroska
-10 °C
1 °C

Súlyos szabálysértést követett el a ValóVilág 7

2016.03.10. 16:24

Az NMHH megállapította, hogy súlyosan megszegte az RTL2 a korhatár-besorolási szabályokat, amikor tavaly január 20-án a Való Világ 7, amikor

mély érzelmi kötődésektől mentes, a szexualitást középpontba állító párkapcsolati mintákat

mutatott be az egyik adásában, ami így nem 12-es, hanem 16-os besorolást érdemelt volna, és emiatt csak este 9-kor kellett volna vetíteniük. Mivel az RTL január óta nem Romániába, hanem Luxemburgba van bejelentve, ezért nem tud eljárást indítani a Médiatanács.

Házmesterország egyik új fejezetét is lezárta az NMHH miután megállapították, hogy nem számít pornográfnak az a 444-es cikk, ami egy aktfestmény kiposztolása miatt felfüggesztett Facebook-felhasználóról szól, ezért eljárást sem indítanak.

Viszont figyelmeztetésben részesült a Szombathelyi Televízió, ahol egy időjárás-jelentésbe sikerült olyan burkoltan becsempészni egy patikareklámot, hogy még az NMHH-hoz is eljutott a trükk híre.

Eljárás indul azonban a Hatoscsatorna ellen, ahol mozgássérültek kirekesztésére alkalmas beszélgetés hangzott el, illetve a

  • Bonum TV,
  • az Echo TV,
  • a Filmmánia,
  • a 4-es és 5-ös csatorna,
  • a Pannon TV
  • és 36 helyi kisközösségi televízió

ellen eljárást indítottak, amiért túl kevés európai, illetve magyar művet tűztek műsorra.

Az NMHH jelentéséből kiderül, hogy a Hivatal a legnagyobb egyszeri bírságot 2015-ben a Duna Médiaszolgáltató Zrt-nek szabta ki, de az MTVA alá tartozó Duna TV-hez fűződik 2014 (2,82 millió) és 2013 (2,45 millió) legdrágább büntetése is. A Médiatanács azonban ennél jóval keményebben büntette a TV2-t, nekik 2015-ben és 2013-ban is 12,5-12,5 milliót kellett fizetni egy-egy szabálysértésért, de a rekorder az RTL Klub, ami egy rossz korhatár miatt fizethetett 36 milliót 2014-ben.

Azt külön kiemelik a közlemény végén, hogy

három év alatt 51 esetben szabott ki a Médiatanács vagy a Hivatal 1 millió forintnál nagyobb büntetést, ebből 28 esetben, vagyis az esetek több mint felében valamelyik közszolgálati adó volt érintett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.