Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Korhatárbesorolási hibák miatt vizsgálják a Class FM-et és a Tilos Rádiót

2016.03.25. 09:31

Hatósági eljárást indít a Class FM-mel és a Tilos Rádióval szemben a médiatanács. A Class FM Morning Show című műsorának január 14-ei és 19-ei adásai miatt indít hatósági eljárást, mert azokat a 12-es besorolás helyett vélhetően 16 éven aluliaknak nem ajánlottként kellett volna közzétenni. A kifogásolható műsorrészletek

prostitúciót társadalmilag elfogadottként mutatták be, és durva, trágár trollkommenteket humorosan népszerűsítettek, amit a védendő fiatal korosztály nem tud még a helyén kezelni, megfelelően értelmezni.

Nem ússzák meg ennyivel Sebestyén Balázsék:

A december 30-ai és a január 4-ei adásban elfogadható konfliktusmegoldásként ábrázolták az erőszakot, valamint a felvetett szexuális témákat érzelemmentesen, erős obszcén kifejezésekkel mutatták be, a január 11-ei adás pedig aggályos kontextusban dolgozta fel a szexualitás, illetve a homoszexualitás témáját; pozitív, humoros színben tüntette fel az alkohol- és drogfogyasztást, továbbá durva trágárság is helyet kapott.

Az NMHH az  év eleje óta kiemelt figyelmet fordít a korhatárbesorolás betartására, egy külön vizsgálatban a legnagyobb elérésű rádiókat (Class FM kívül a Music FM-et, a Petőfi Rádiót és a Sláger Rádiót) figyelik. Egy másik ügyben a Class FM január 27-ei és 28-ai adása miatt egy állampolgár tett klasszikus névtelen feljelentést, mert zavarta, hogy az egyik műsorvezető orvosi kezelésével viccelődnek a Morning Show-ban. Az NMHH nem látott jogalapot hatósági eljárás megindítására. 

Szintén állampolgári bejelentés alapján vizsgálják viszont a Tilos Rádió 7térítő című műsorának február 29-ei beszélgetését, amit a szolgáltató korhatári figyelmeztetés nélkül tette közzé, bár vélhetően 12 éven aluliak számára nem ajánlottként kellett volna sugároznia.

A kérdéses szegmensben olyan szexuális tartalmú  információk hangzottak el, amelyeknek értelmezése a kiskamaszok számára problémát jelenthet.

Ne maradjon le semmiről!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!