Dirk Gerkens teljesen elégedett Kökény-Szalai Viviennel

03
2016.04.27. 07:14

Interjút adott a Népszabadságnak Dirk Gerkens, a Tv2 vezérigazgatója. 

Gerkens a következőkről beszélt:

  • A TV2-nél zajló botrányok miatt eszébe sem jutott, hogy lemondjon, abszolút elégedett.
  • Büszke a hétvégi eredményeikre (a legutóbbi hétvégeken a TV2 nyert az RTL-el szemben), és arra is, hogy a Super TV2 "szépen jön fel". (Amúgy még mindig az RTL Klub nyeri a nézettségi versenyt 106 megnyert estével - jegyezte meg az újságíró.) "Az a célom, hogy egész évben mi nyerjük a hétvégéket, hétköznap pedig záruljon az olló. Jól haladunk" - mondta Gerkens.
  • "Teljes mértékben elégedett" Kökény-Szalai Vivien munkájával. Azt mondta, hogy a céljuk az, hogy az utolsó negyedévben a Tények beelőzze az RTL híradóját. Arra a kérdésre, hogy ki javasolta Kökény-Szalait, kitérő választ adott: "Amikor átvettük a TV2 irányítását, átbeszéltem Andy Vajnával az új szervezeti struktúrát, végigmentünk a vezetői posztokon. Szalai neve már akkor a listán volt" - mondta.
  • "Mentalitását tekintve nem éreztem nagyon másnak, mint amit az előző munkahelyemen tapasztaltam" - így felelt arra a kérdésre, hogy etikusnak találta-e a TV2 Pukli Istvánról és Juhász Péterről készített riportjait.
  • A TV2 tavalyi veszteségéről azt mondta, "tetemes" volt, de számot nem akart mondani.
  • Gerkens szerint Habony Árpádnak "nincs befolyása a TV2-re". Arra a kérdésre, hogy akkor miről beszélgetett Habonnyal pár hete a Four Seasons Hotelben, Gerkens azt mondta: nem Habonnyal beszélgetett, hanem egy másik asztalnál reggelizett. Egyébként Habonyról ezt mondta arra a kérdésre, hogy a barátjának tartja-e: "Egy okos embernek tartom, és kedvelem az okos embereket. De a Facebookon még nem jelöltük be egymást."