Tüdőgyulladás okozta Wels Péter Mátyás halálát

2016.05.06. 13:59

A TV2-s riporter egyik barátja a család hozzájárulásával nyilvánosságra hozta Wels Péter Mátyás halálának okát.

Wels Péter Mátyás édesanyjával egyeztetve közlöm, hogy barátom halálát tüdőgyulladás, bakteriális fertőzés, és jobb szívfél-elégtelenség okozta. Az édesanya kérését tolmácsolva kérem a sajtó munkatársait, kollégáimat, fejezzék be a fölösleges, kegyeletsértő találgatásokat, és tartsák tiszteletben a hozzátartozók fájdalmát! A valótlan állításokkal szemben a család minden lehetséges jogi eszközt felhasznál

– írta egy nyilvános Facebook-bejegyzésében. Utólag azt is hozzátette, hogy bár a poszt nyilvános, azt szeretné, ha a nevét nem szerepeltetnék a médiumok. "Nincs benne semmi titok, de nem a barátom halálával szeretnék szerepelni" – fogalmazott.

Wels Péter Mátyás
Wels Péter Mátyás
Fotó: Facebook

Wels Péter Mátyás 46 éves korában halt meg saját otthonában. Miután munkatársai nem érték el, kedd délelőtt felkeresték otthonában, de mivel ajtót sem nyitott, a tűzoltókat és a mentőket értesítve jutottak be a lakásba. Wels – aki csak pár napja költözött az új albérletbe – akkor már nem élt.

A riporter alapító tagja volt a Tényeknek, és rövidesen a hírműsor egyik legismertebb arca lett. 1999 óta dolgozott a csatornánál, ez idő alatt rengeteg interjút, riportot készített a cégcsoport hírműsorai számára, munkája mellett pedig dokumentumfilmet is forgatott.