Kirúgták a Gawker magyar szerzőit

2016.05.17. 19:35

Elbocsátották a Gawker magyarországi szerzőit, ezt az egyik érintett posztolta ki Tumblrre. A távozók (három újságíró és egy képszerkesztő) főleg a Gawker-médiabirodalom tematikus oldalaira írtak, mint az autókkal foglalkozó Jalopnik, illetve a videojátékos Kotaku és a tudományos Io9.

A Gawkert a korábban budapesti tudósítóként dolgozó Nick Denton alapította, és egyike volt azoknak az új típusú híroldalaknak, amik egy tradicionális újsághoz képest kisebb szerkesztőséggel is komoly internetes forgalmat tudtak generálni. A Gawker alatt futott például a rövid életű Cink.hu is, ami tavaly szeptemberben szűnt meg.

A Gawker az utóbbi időben kicsit nehéz helyzetbe kerül a hírhedt Hulk Hogan-ügy miatt, aminek részeként először 115 millió, majd további 25 millió dollárt kellene kifizetnie a pankrátornak, de a médiacég természetesen fellebbezett. Azóta tulajdonrészt szerzett a cégben Viktor Vekszelberg orosz oligarcha, és komoly átszervezések is kezdődtek a Gawkernél, amik főleg az aloldalakat és a tematikus rétegblogokat érintették. Ennek része lehet az is, hogy végül megváltak a még a cégnél maradt magyar szerzőktől.