Megvennék a Népszavát és a Vasárnapi Híreket

2016.06.06. 09:40

Egy kézbe kerülhet a Népszava és a Vasárnapi Hírek - olvasható a Népszabadságban. A lap több független forrásra hivatkozva azt írja, hogy Brit Média Kft. előrehaladott tárgyalásokat folytat a két sajtótermék megvásárlásáról.

 

A hírek szerint két lehetséges verzió merült fel a megvételre. Az egyik, hogy folyamatos tőkeemeléssel szerezné meg a cég a két újságot, a másik, hogy egyből megvásárolják a többségi tulajdont. Ez utóbbi esetében egyszerre kellene kifizetni a becslések szerint 400-500 millió forintra is rúgható összeget.

A Brit Médiát a Viasat és a TV2 korábbi üzletfejlesztési igazgatója Megyeri András Jonatán vezeti. Az újság azt is kiemeli, hogy Megyeri jóban van az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőjével, Köves Somlóval, ráadásul a Brit Média az EMIH által üzemeltetett törökbálinti idősek otthonába van bejelentve.

Ha összejön az üzlet, komoly médiaportfólióval rendelkezne a cég, hiszen a Klubrádió és a 168 Óra hetilap után szerezne egy hétköznap és egy hétvégén megjelenő újságot is. A Népszabadság szerint a cél, hogy a Népszava és a Vasárnapi Hírek szerkesztősége és internetes portálja egyesüljön. A 24.hu szerint a Brit Média először a 168 Óra és a Klubrádió online integrációját szeretnél elvégezni csak ezt követően jöhetnek az újabb beruházások.