Százmilliós kártérítés jár a Klubrádiónak

2016.06.07. 14:35

Összesen 108 millió forintos kártérítést ítélt meg a Klubrádiónak a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal szemben indított polgári perben a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett jogerős részítéletében, írja az MTI.

A Klubrádió még 2014-ben kért kártérítést, mivel évekig nem használhatta azt az ingyenes frekvenciát, amit elnyert. A pályázaton még az ORTT-nél nyert, de a szervezet jogutódja, az NMHH nem hajtotta végre a döntést. Erről itt írtunk bővebben.

A Klubrádiónak négy évnyi pereskedés miatt több százmilliós anyagi kára keletkezett, hiszen a 95,3-as frekvenciáért évenként 55 millió forintot kellett fizetnie. Ráadásul a 95,3-as frekvencia sorsa is éveken keresztül bizonytalan volt, a médiahatóság annak használatát ugyanis kéthavonta újította meg, ezért a rádió elveszítette reklámozóinak döntő részét, írtuk 2014-ben.

A most megítélt kártérítés a frekvenciahasználati díj visszafizetéséből, illetve a hatóság vezetése által adott, a rádió jó hírnevét sértő nyilatkozatokból tevődik össze.

A tábla részítéletében új elsőfokú eljárást rendelt el a Klubrádió elmaradt reklámbevételei miatt beterjesztett milliárdos nagyságrendű követelés ügyében. Ebben a vonatkozásban a rádió azért perelte be a médiahatóságot, mert éveken át nem használhatta a 2010-ben pályázaton elnyert frekvenciát.