Csak az első meccset nézhették magyar közvetítéssel a határon túli magyarok

2016.06.16. 13:52
Egy gyakornok elfelejtette bekapcsolni a geoblokkot, így Erdélytől a Felvidékig mindenütt látható volt az MTVA közvetítése a magyar-osztrák meccsről. De a jó világnak vége van.

Az MTVA sajtóosztálya "a technika ördögét" okolja, amiért kódolatlanul adta az Eb első magyar meccsét, noha a szerződés értelmében kódoltan kellett volna közvetíteni, tehát csak Magyarországon lehetett volna fogni a közvetítést.

"Sajnos nem sikerült a megegyezés [a romániai jogtulajdonosokkal], bármennyire is törekedtünk rá előzetesen: nem rajtunk, a magyarországi médiaszolgáltatón múlt, hogy kódolatlanul adhassunk. A szlovák és a román fél az UEFA engedélye ellenére elállt az egyezségtől, tehát a legutóbbi meccset is kódolva kellett volna adnunk" - mondta a Transindex kérdésére Kobza Miklós, az MTVA sajtóosztályának vezetője.

Semjén Zsoltnak tehát nem sikerült elintéznie, hogy Romániában is látható legyen a magyar adás, noha Orbán Viktor megígérte, hogy majd így lesz, az MTVA pedig még az EU-hoz is kész volt elmenni a problémával, de hiába.

Az, hogy az első meccset ennek ellenére mégis kódolatlanul adták, Kobza szerint egy apró malőr eredménye: "Épp betanítás alatt állnak kollégák, és az adás-lebonyolításban egy gyakornokunk elfelejtette bekapcsolni a geoblokkot, így mindenhol nézhetővé és átélhetővé vált a magyar válogatott fantasztikus győzelme, ami annyi örömet okozott minden magyar számára az elmúlt napokban."

Ez azt jelenti, hogy a magyar-izlandi és a magyar-portugál meccseket már kódoltan adja majd az MTVA, és a határon túli magyarok csak az országukban fogható tévéközvetítésén követhetik – kivéve persze, ha egy gyakornok esetleg ismét elfelejti bekapcsolni a geoblokkot.