Az M4 Sport agyonverte az összes kertévét

2016.06.20. 16:03
Egy hete az M4 Sport az RTL Klub, a közmédia meg az RTL- csoport, és amíg az Eb tart, és a magyar csapat jól szerepel, ez nem is lesz másként. A legnagyobbat a TV2 szívta megint.

A heti nézettségi toplistát magabiztosan uralja az M4 Sport: az állami sportadó a legnézettebb harminc műsor közé 17 meccset delegált (az első tízbe 9-et), és a Duna TV is befért a topba a vasárnapi Forma-1-es közvetítéssel. A 18 közmédiás műsor mellé 12 RTL-adás került be, a TV2 csak álmodhatott arról, hogy a 18-49-es korcsoportban az első 30-ba beférjen.

1849.png

A listát toronymagasan vezeti az Izland elleni meccsünk, 62,3 százalékos közönségarány, 728 661 néző, de erről ebben a cikkben már írtunk. Arról viszont nem, hogy a meccsek közé bejutó, nem foci-témájú műsorok között öt Barátok közt-epizód és  három Éjjel-nappal Budapest is van, ráadásul olyan is akad, aminek 22,3 százalékos a közönségaránya - ezzel három hete az első négy hely valamelyikén végzett volna.

4+.png

Ha tehát olyan esemény van a tévében, ami érdekli a nézőt, akkor leül és megnézi, nem kapcsolgat át másik tévére, hanem marad ott, azon az adón, ahol elkezdte, és a reklámokat is megnézi. (Vagy kimegy sörért.) Igaz, az Eb nézettsége sem lenne ilyen magas a magyar sikerek nélkül, de ez már akadémikus kérdés. A teljes lakosságban a helyzet valamivel változott, az első öt helyen ugyan foci van, de a 6-7. helyen már Barátok közt - a nyugdíjasok inkább a Rózsa presszó kalandjait választották ezek szerint. A TV2-nek is jutott némi babér, a Tények egy adással befért a legnézettebb műsorok közé.

ad.png

A csatornacsoportok versenyét is az MTVA nyerte 18-49-ben az egész napot és a főműsoridőt is tekintve. A teljes napon elért 28 százalék emberes szám, a múlt héten elért 16 százalékhoz képest pláne (és az is szép volt az MTVA-csoporttól megszokott, 10 százalék közeli eredményhez képest.)

pt.png

Az RTL sokat vesztett, a főműsoridőben múlt héten még 31,5 százalékos közönségaránya volt, ezen a héten már csak 26,6 - a 31,5 az MTVA-nak jutott. A TV2 a múlt héten mért 13,2 százalékos közönségarányt is alul tudta múlni, 10,8 százalékra mentek le.