Népszabadság: Újságíróképzést indít a Vs.hu

FB OG-01.png
2016.07.27. 08:28

A Népszabadság szerint újságíróképző és kísérletező műhely lesz a jó ideje takaréklángon működő Vs.hu-ból. A portálról április végén derült ki, hogy a tulajdonosok, vagyis Száraz István és a New Wave Media nagyjából hatszázmillió forintot kaptak a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó Pallas Athéné alapítványtól. A szerkesztőség nagy része tiltakozásul felmondott, a Vs-en pedig azóta leginkább csak hírek mennek.

A jelenlegi állás szerint a New Wave Unikornis.hu néven már próbaüzembe helyezett egy oldalt Vándor Éva újságíró vezetésével. Az új kulturális és életmód magazinoldal együtt dolgozik majd a New Wave által megvásárolt Origóval és több olyan ember dolgozik majd itt, akik habár nem távoztak az április botrány után, de jelezték, inkább valami mást csinálnának. Nyolc újságíróból hat volt a Vs-nél, kettő pedig az Origóból jött. A Népszabadság információi szerint ezek az újságírók dolgozták ki az Unikornis.hu koncepcióját.

Mindeközben átalakítják a Vs.hu-t is, ami egy újságíróképző lesz és kísérletező műhely lesz újszerű tartalmaknak. Ennek a vezetését Makai Józsefre bízták és az lesz a feladata még, hogy kezdőket és gyakornokokat tanítsanak meg a szakmára.