Felmondott Pálmai L. Ákos, a Tények Extra főszerkesztője

2016.07.28. 15:10

Csütörtökön felmondott Pálmai L. Ákos, a Tények Extra főszerkesztője, írja a 24.hu. Pálmai a hírportál kérdésére megerősítette az információt, valóban távozik a TV2-től. Pálmai néhány hete, június elején került a Tények Extra élére.

10355619 788179927858895 5560603262800310051 o

Azt mondta, pár napja fogalmazódott meg benne, hogy távozna a csatornától, illetve hogy döntésének magánéleti okai vannak, húzós időszakon van túl, pihenni szeretne. Azt is hozzátette:

az Origót jobban szerette, mint a Tényeket.

A 24.hu úgy tudja, Pálmai nem a szerdai, Angela Merkel és Theresa May illuminátus-tagságával foglalkozó riport miatt mondott fel, amelyben a Hihetetlen Magazin szerkesztőjének segítségével rántották le a leplet Európa vezető politikusairól. A Tények Extra szerkesztősége mindenesetre elismerte, hogy rosszul időzítették az anyagot. A portál értesülései szerint a főszerkesztő távozása után többen is távozni készülnek a csatornától.

Közben a TV2 azt kommunikálta, hogy a ők rúgták ki Pálmait. "A próbaidejét töltő Pálmai L. Ákostól a mai nappal megvált a TV2" – fogalmaztak.

Pálmai 2014-ben került az Origo élére, amikor valószínűsíthetően politikai nyomásra az előző főszerkesztőnek, Sáling Gergőnek távoznia kellett. Az akkori vezetőváltás azután történt, hogy az Origo több, Lázár János titkolt hotelszámláiról szóló cikket megjelentetett. A portál akkori tulajdonosa, a Magyar Telekom egy közleményében abszurdnak nevezte a vádat, miszerint a két ügynek köze lenne egymáshoz.

Viszont Pálmai sem vezethette sokáig a portált: 2016-ban a Telekom eladta a céget a New Wave Media Kft.-nek, annak a cégnek, amelyik a VS.hu-t is kiadta, és amelyikről kiderült, hogy több mint félmilliárdos támogatást vett fel jegybankos alapítványoktól. Amikor ez nyilvánosságra került, a VS csaknem teljes szerkesztősége felmondott, a New Wave pedig az Origo megvásárlása után megvált Pálmai L. Ákostól.