Imázsfilm is készült az 56-os rockhimhnusz mellé

2016.08.17. 15:11 Módosítva: 2016.08.17. 15:56

Nemcsak rockhimnusz készült az 1956-os forradalom hatvanéves évfordulójára, hanem egy imázsfilm is. Az „Egy szabad országért” című dalnak kedden reggel volt a premierje a Petőfi rádióban, a számot a magyar származású Desmond Child írta, akit Orbán Viktor személyesen kért fel washingtoni útján a dalszerzésre. A rockhimnusz másik szerzője Andreas Carlsson, a magyar szöveget Orbán Tamás írta.

Készült azonban egy imázsfilm is, amit tévében és mozikban is terveznek majd vetíteni, és arról szól, hogy ma szabad országban élünk. A klipben a pékek és borászok mellett sok híresség mond köszönetet ezért, például Molnár Ferenc „Caramel”, Szécsi Zoltán, Weisz Fanni, Csányi Sándor, Tompos Kátya, ifj. Vidnyánszky Attila és Trokán Nóra.

A kormány összesen 13,5 milliárd forintot szán az '56-os emlékévre, ebből nemrég sikerrel pályázott meg egymilliárdot a Külgazdasági és Külügyminisztérium, azaz Szijjártó Péter minisztériuma.

A pénzek odaítéléséről a kormány által létrehozott 1956-os Emlékbizottság dönt, melynek elnöke Balog Zoltán, és az emlékév kormánybiztosává is kinevezett Schmidt Mária. Eddig sikerrel pályázott többek között a Sziget Kft., a Koltay Gábor vezette Esztrád Színház 300, illetve 100 millió forintra, de olyan nagy összeget, amit Szijjártóék kaptak, korábban nem ítéltek oda senkinek

Az 56-os emlékév kampányának egyébként már márciusban el kellett volna indulnia, de jócskán csúszott.