Új tulajdonost kapott a Gawker

2016.08.17. 10:14

Még júniusban csődvédelmet nyújtott be a bíróságra a Gawker, már akkor lehetett tudni, hogy a csődvédelem mellett árverés során el is adják a céget. A Wall Street Journal akkor úgy értesült, a licit 100 millió dollárról indul.

Az árverés most megtörtént, a Gawker Mediát végül az Univision spanyol nyelvű, amerikai tévéhálózat vette meg 135 millió dollárért. A volt tulajdonos Nick Denton az árverés után úgy nyilatkozott, hogy elégedett az eladással, és örül, hogy az alkalmazottak biztonságban vannak és folytathatják a munkát. Mint a BBC írja, ez az eladás biztosíthatja, hogy a Gawker az új tulajdonossal pontosan ugyanúgy és ugyanabban a felállásban folytathatja a munkát, mint eddig. Így végül is nem sikerült elérni a Gawker megsemmisítését, ami sokak szerint a végső célja volt a Gawker-per mögött álló Peter Thiel-nek.

A Gawkert márciusban 140 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezték, mert leközölték Hul Hogan, egykori pankrátor szexvideójának egy részletét. Májusban kérték, hogy vagy csökkentsék a büntetés összegét, vagy kapjanak plusz időt a fellebbezésre. Miután ezt megtagadta a bíró, kérték a csődvédelmet. Nemrégiben az is kiderült, hogy Hogan perét Peter Thiel, egy Szilícium-völgyi milliárdos finanszírozta.