Lagzi Lajcsiék beperelnék a Sláger TV-t

2016.09.05. 08:59
Azt állítják, nem kaptak meg több tízmilliónyi jogdíjat a csatornától. A Sláger TV szerint nincs szó tartozásról.

A Sláger TV több mulatós zenésze azt állítja, a csatorna nem fizette ki a jogdíjaikat, Lagzi Lajcsi például 25-30 millió forintos tartozásról beszél, és pertársaságot alakítana a Dáridó zenészeivel - írja a Blikk.

Jolly a lapnak azt mondta, öt évig napi 8-10 klipjét játszotta le a csatorna, és ezért egyáltalán nem kapott jogdíjat. "Felhívtam a szerzői jogvédő irodát, ám mivel a Sláger Tv romániai cég, Romániában kell lejelenteniük­ a dalokat. Vannak erdélyi bará­taim, akiknek a segítségével sikerült utánajárnom az ügynek, de eredménytelenül. Nem lettek lejelentve a dalok, úgy néz ki, ez a pénz elúszott" - mondta az énekes. A Sláger TV korábban valóban a román joghatóság alatt működött, de július 1-jével visszatért az országba, azóta Magyar Sláger TV néven működik.

d37f4766aec42733da9113f7eb69d0cc

Jolly 8-10 milliós, a Dáridót vezető Lagzi Lajcsi már 25-30 milliós tartozásról beszél, és mint mondja, pertársaságot szeretne alapítani a többi érintettel, köztük Fásy Ádámmal és Varga Viktorral.

Az Artisjus kommunikációs igazgatója a Blikknek azt mondta, "Nehézkesen működött a jogdíjak áramoltatása, hosszú tárgyalások után sikerült csak megszereznünk a jogokat, hogy a Sláger Tv hozzánk fizessen. 2015-ben Jolly és Galambos Lajos részesült jogdíjban az Artisjus által. Amennyiben a megkapott összeg szerintük nem tükrözi a valós lejátszások mennyiségét, panasszal élhetnek, ami után az Artisjus utólagos adatszolgáltatásra szólíthatja fel a Sláger Tv-t." Lajcsi erre úgy reagált, ő tavaly mindössze ötezer forint jogdíjat kapott.

A Sláger TV sajtóosztálya szerint mindebből semmi nem igaz. "A Sláger Tv nemcsak a román, hanem a magyar közös jogkezelők részére is fizeti a jogdíjakat. A jogdíjak meghatározásában, azok kifizetésében a médiaszolgáltatóknak nincsen semmilyen szerepe, illetve befolyása. Ismételten megerősítjük, hogy a Sláger Tv-nek érvényes szerződései vannak a közös jogkezelő szervezetekkel, a vonatkozó kötelezettségeinek mindenben eleget tesz, semmilyen jogdíjtartozása sincs, emiatt a Sláger Tv-nek az a véleménye, hogy ez az egész egy lejárató kampány" - írta a csatorna sajtóosztálya.

Ne maradjon le semmiről!