Magyar film győzte le a Top Geart az „autós Oscaron”

2016.09.05. 12:13
A magyar Turbometal Motorblog kisfilmje a legnagyobb nevek elől hozta el a legkomolyabb autós filmfesztivál díját Londonból.

„A Legjobb Újságírófilm díja a magyar Turbometal Motorblogé lett, olyan nagy nevekkel szemben, mint a Top Gear, a Chris Harris On Cars vagy a GTChannel. A magyarok nagy csatában vettek részt!” - olvasható a London Motor Film Festival, az „autósfilmek Oscar-díjának” is nevezett verseny honlapján.

A kisfilmben a blog stábja egy Tesla P85D-t tesztel: kipróbálják, az elektromos autó tényleg 3 másodperc alatt gyorsul-e százra, tényleg nincs-e egyáltalán motorhangja, milyen érzés motorbőgetés nélkül emberkedni a piros lámpánál, vagy milyen lenne egy százméteres síkfutóversenyen indulni vele. A rendező a blog alapítója, Bernáth Milán volt.

A díjat a Castle Combe Circuit autóversenypálya ajánlotta fel: a turbometalosok egy saját napot kaptak a pályán. „A Turbometal teljesen ki fogja használni a napját statikus és akciófelvételekre is: reméljük, jó hasznát veszik a díjnak, aztán elküldik nekünk is a filmjüket” - olvasható a honlapon.

A Turbometal Motorblog nemrég az Indexen is bemutatta egy másik filmjét, a Volvo Rusht, amelyben a régi VICO-videokazetták stílusában játszottak el egy autósüldözést, és vertek szét, majd löktek a szakadékba egy Volvót.

Ne maradjon le semmiről!