Trashrealityvel és jó sorozatokkal indul az RTL és a Viacom közös tévéje

2016.09.19. 14:51
A Comet, leánykori nevén VIVA Comet-gála kapcsán már összebútorozott a két cég, és közösen igyekeznek kihozni valami értelmeset a senkit nem érdeklő díjból azzal, hogy tévés/celeb-kategóriákkal egészítették ki. A mostani bejelentés ennél nagyobb horderejű, hiszen egy közös tévé indításáról szól.

A két cég ma, a Media Platform konferencián jelentette be, hogy közös tévézésbe fognak, írja az mmonline.hu. A Viacom (a Comedy Central és a Paramount Channel tulajdonosa) és az RTL Magyarország új projektjét RTL Spike-nak hívják és egy olyan tévéről van szó, aminek kínálatában kínálatában egyedi tartalmak és helyi gyártású műsorok is lesznek. 

A Spike egyébként a Viacom tulajdona, az amerikai piacon 93,4 millió háztartásban érhető el, a közönsége 45 százalékban nőkből áll, a programkínálata viszont inkább macsós. A kimondott célközönsége a 18-49 év közöti férfiak, rájuk szabják a ma már Hollandiában, Angliában, Kanadában, Belgiumban és Ausztráliában is jelen levő tévé műsorát.

Az amerikai anyatévén látható 2015 óta a Lip Sync Battle című celebkaraoke műsor, aminek licenszét a magyar Spike is megvette, a gyártója az RTL lesz. A másik hazai gyártású sorozatuk a Budapest Shore címet kapta, és a népszerű Jersey Shore hazai verziója lesz, harsány karakterekkel és nagy egókkal.

Ezeken túl náluk lesz a The 100 című sci-fi-sorozat, amiben az emberiség az atomháború után a világűrbe költözött, majd 97 év után visszaköltözne, de úgy, hogy 100 fiatalkorú bűnözőt (mert értük nem kár) dobnak le a bolygóra, hogy kiderüljön, mennyire radioaktív az élettér. Jön az iZombie című bizarr sorozat, amiben egy zombicsaj a főszereplő, náluk lesz az Ash vs Evil Dead című eszement horror, a Sam Raimi-féle Evil Dead-franchise tévéváltozata, a Wynonna Earp című felejthető fantasysorozat és az Orphan Black című sci-fi is, ebben a főszereplő egy szép napon rádöbben, hogy van egy klónja, és ki akarja nyomozni, hogy miért is - mire rálel még vagy hatra. A főszereplő Tatiana Maslany éppen tegnap kapott Emmy-díjat az alakításáért.

Érkeznek még férfias realityk és vetélkedők (Bellator, Ice Road Truckers, 1000 Ways to Die), ők is bemutatják a Top Geart (vélhetően az amerikait, hiszen az angol a Viasatnál van) és az is biztosra vehető, hogy amint az amerikaiak bemutatják, náluk lesz látható A köd című Stephen King-regényből készített sorozat és 2018-ra várható a Kim Stanley Robinson Mars-ciklusánal első részéből forgatott Red Mars című sci-fi is.

Hogy aztán a Viacom miért bandázik az RTL-klel egy új tévé indításakor? Jó kérdés, a válasz kb. az, hogy az RTL 

márkaépítésben szerzett széles körű tapasztalatai révén fontos partner lesz.

A december elsején elrajtoló csatornán (ami, ha jól számolunk, a 145. magyar nyelven elérhető adó lesz, de lehet a 154.) új, itthon a Spike-on debütáló nemzetközi sorozatok, és kifejezetten a magyar piacra készített, saját gyártású tartalmak is láthatóak lesznek. A programming és az akvizíció a Viacom, a márkaépítés, az értékesítés és a gyártás az RTL dolga lesz.