A Maffiózók minden idők legjobb tévéműsora

2016.09.23. 16:11
Legalábbis a Rolling Stone által megkérdezett szakmabeliek szerint. Az újság egy százas listát közölt a legjobb tévéműsorokról, melyben a sorozatok viszik a prímet. De hogy a Trónok harca jobb lenne, mint a Twin Peaks?!

"Sosem látott kreatív robbanás zajlik jelenleg is a tévéiparban, úgyhogy itt az alkalom megünnepelni a legjobbakat" - írja bevezetőjében Rob Sheffield, és utána következik a száz valaha volt legjobb tévés produkció, amely a Rolling Stone által megkérdezett színészek, rendezők, producerek, kritikusok, forgatókönyvírók megkérdezése alapján állt össze.

A lista túlnyomórészét amerikai műsorok teszik ki, rajtuk kívül csak a britek rúghatnak labdába, másokat viszont hiába is keresnénk: se skandinávok, se franciák, se olaszok nincsenek, a Rabszolgasorsról nem is beszélve. 

A győztes a Maffiózók (Sopranos) lett, melyről Sheffield már a bevezetőben megjegyzi, hogy ennek a sorozatnak köszönhetően újult meg a tévézés, a második pedig a szintén régóta körberajongott Drót (The Wire). A harmadik helyre a Breaking Bad futott be, és az élmezőnyben található még néhány népszerű újabb sorozat is, a Mad Mentől a Trónok harcáig - utóbbi a 12., miközben a Twin Peaks csak a 17. Ki érti ezt?

070410 tv sopranosEX

Szerepelnek aztán a listán olyan régi sorozatok is, mint a Columbo vagy a Dallas, és számos talkshow is, mint a Letterman vagy a Daily Show.  Az Office a brit és az amerikai verziójában is felkerült a listára, de ott van a Monty Python és a Waczak szálló is, akárcsak a legtöbb kultikus rajzfilmsorozat, a Simpsonstól a South Parkig.

A nem különösebben böngészőbarát listát itt lehet végignézni, egész biztos talál rajta valami érdekeset!