Szegő Tamás-díjat kapott az Index újságírója

2016.09.30. 13:08 Módosítva: 2016.09.30. 13:40

Szegő Tamás-díjat kapott Kovács Bálint, az Index újságírója. Ebben az ösztöndíjban évente egy 30 év alatti újságíró részesül, aki az írott vagy elektronikus médiában a sajtóetika szellemében kiáll az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért.

Kovács Bálint az Origón megjelent két munkájával (Tízből tíz lány veszélyeztetett, hetet el is adnak prostinakA kis kócos cigány lány megint megnyerte a versenyt), illetve az Indexen publikált Menekülttáborban jártunk, és remekül szórakoztunk című írásával érdemelte ki az elismerést.

Kovács Bálint a díjjal.
Kovács Bálint a díjjal.
Fotó: Vajda Judit

A díjat odaítélő alapítványt dr. Szegő Tamásné és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége hozta létre annak érdekében, hogy emléket állítsanak dr. Szegő Tamásnak, aki jogászként, újságíróként, rádiósként mindig kiállt az egyszerű, elesett emberekért, és segített azokon, akik eltévedtek a jog és az élet útvesztőiben.

A kuratórium (Varga Sándor Márton, Bernáth László, Donáth László, dr. Magyar György, Ripp Zoltán, Szegő Anna, Tóth Jenő) tagjai idén kivételesen úgy döntöttek, hogy nem egy, hanem két újságírónak is jár a díj, így Kovács mellett Fülöp Zsófia, a Magyar Narancs újságírója is megkapta az elismerést. Mindketten 75 ezer forintot, oklevelet és dr. Szegő Tamás arcképét ábrázoló plakettet kaptak.

Dr. Szegő Tamás-emlékérmet kapott Szabó Dániel az Indexen megjelent igényes és lelkiismeretes munkájáért. Emlékérmet kapott még Veres Dóra, a Népszabadság, illetve Teczár Szilárd, a Magyar Narancs újságírója is.

A kuratórium különdíjjal ismerte el H.R. munkáját, aki a zárt körben hallható Rács FM-nek készített egyedi tematikájú és hangvételű rádióműsorokat. A róla készült videónkat itt lehet megtekinteni. 

Ne maradjon le semmiről!