Hajdú Péter ügyvédje ráküldte a végrehajtót Batiz Andrásra

2016.10.01. 10:13

Öt éve húzódik Batiz András és Hajdú Péter ügye, Batiz András és Kárász Róbert kártérítés gyanánt követelt milliókat Hajdútól, mivel szerintük évekkel ezelőtt ők – pontosabban produkciós cégük, az Andromédia Kft. – segítettek abban, hogy a showman Frizbi című műsora az ATV-ről a TV2-höz kerüljön. A bíróság azonban Hajdúnak adott igazat, Batizék cégét 764 200 forint (ebből 584 200 jár Hajdúnak) perköltség kifizetésére kötelezte, - írja a Blikk. Batizék azonban a mai napig nem fizették ki az összeget.

"Pofátlanságnak tartom, hogy lejárató kampányt indítottak ellenem, évekig perben tartanak, most pedig, amikor jogerős ítélet születik, nem hajlandók fizetni" - mondta a lapnak Hajdú. Batiz András a Blikknek azt mondta, nem tudja, hol tat az ügy, mert ügyvédje foglalkozik a perrel, de természetesen fizetni fognak, ha kell.

Batiz András
Batiz András
Fotó: Bakró Nagy Ferenc / Index

Hajdú ügyvédje Mester Csaba elmondta, két hónapja várnak a pénzre, ezért indították el a végrehajtást. Az ügy pikantériája, hogy Hajdú azóta visszatért a ATV-hez, a Frizbi október 9-től ismét az ATV-n látható majd. Hajdú rengeteg pénzért, csúcsgázsiért igazolt át, ezt az ATV hírigazgatója, Németh S. Szilárd meg is erősítette. „Valóban rekordösszeget fizetünk Hajdú Péternek, a műsor is havi több millióba kerül majd a csatornának, hatalmas kampány előzi meg az Esti Frizbi októberi indulását, de úgy hiszem, megéri a befektetés” – nyilatkozta a hírigazgató, aki szerint Hajdú műsorai a legkedveltebbek a csatornán, a NÉVshowR ismétléseit is sokan nézik.