Legalább 300 forinttal többe kerülnek a kábeltévék

2016.10.04. 15:00

Lassan körvonalazódik, hogy mennyivel drágul majd a kábeltévé azok után, hogy az RTL Klub és a TV2 is pénzt kérhet a szolgáltatóktól. Azok a nagy szolgáltatók, akik megegyeztek a két legnagyobb kereskedelmi tévével a műsorterjesztési díjakról, azok mind átterhelték azt az előfizetőkre.

Áremelésre kényszerült a DIGI is, az a szolgáltató, ami évek óta nem csinált ilyet. A nagy szolgáltatók közül a Magyar Telekomról nem tudjuk, hogy kötött-e szerződést a kereskedelmi tévékkel, így azt sem lehet tudni, hogy mikortól és mennyivel emelik meg az előfizetési díjaikat.

A DIGI 300 forinttal emel árat, ami a legkisebb, a 24.hu gyűjtése alapján úgy tűnik, hogy a versenytársak néhány forinttal ugyan, de mind többet emelnek. Az Invitel 362 forintot havonta, a UPC Magyarország 370-et, a UPC Direct 380-at.

A DIGI Facebook oldalán ez a téma pörög a legtöbbet, ugyanis a cég hiába tette fel a honlapjára néhány napja a módosított ÁSZF-et, ez a hír azonban kevesekhez jutott el és legtöbben majd a novemberi számlához mellékelt levélből értesülnek majd az áremelésről. Ez jelenleg a hűségidővel nem rendelkező előfizetőket érinti, a hűségidővel rendelkező előfizetőknek majd csak annak letelte után kell többet fizetniük.

Ahogy arról már korábban írtunk ebben a helyzetben nem túl sok lehetőségük van a kábelszolgáltatóknak, mert a médiatörvény rendelkezése alapján a műsorterjesztőknek kötelező minden nézőnek biztosítani, ezeknek az elérését.

a médiatörvény rendelkezése alapján a műsorterjesztőknek kötelező minden nézőnek biztosítani, ezeknek az elérését.