Bevásároltak a magyar tévék a BBC-archívumból

2016.10.13. 09:14

BBC Worldwide közleménye szerint az utóbbi évek egyik legnagyobb üzletét hozták tető alá, köszönhetően az MTVA-val kötött szerződésnek. A közmédia rengeteg tartalmat vásárolt tőlük, például a My Family című sitcomot, amiből 11 évad alatt 121 rész készült. A sorozatot 2004-ben minden idők 24. legjobb brit komédiájának választották a BBC nézői.

A sorozat az M5 adón kerül majd adásba, angolul, felirattal, hogy segítsenek a nyelvtanulóknak.

A szerződés összesen 335 órányi tartalomra vonatkozik, köztük a Háború és béke új, hatrészes feldolgozásával, amit idén januárban mutattak be a BBC-n, illetve az áprilisban az ITV műsorán debütáló The Durrells című, szintén hatrészes sorozatra, ami Gerald Durrell három könyvén alapul, és a természettudós és családja Korfun töltött éveit meséli el.

Az MTVA mellett a Viacom is bevásárolt a kelet-európai piacra, így vélhetően a magyarra is: ebben a csomagban a Top Gear új epizódjai és a How Not to Live Your Life című nagyon vicces sitcom epizódjai is benne vannak. Az AMC sem akart lemaradni. ők 87 órányi tartalmat vettek a Spektrumra, a TV Paprikára és a Spektrum Home-ra.