Díjat nyert a magyar ételekről áradozó angol tévéműsor

2016.10.17. 18:28
Mi is beszámoltunk arról, mennyire tetszett a fiatal gasztrosztárnak, Donal Skehannek a budapesti konyha: egyórás tévéműsorban lelkendezett a magyar ízekről az angol Food Network tévécsatornán. Ez az epizód kapta a különdíjat a Tourfilm nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Vary-ban.

Az International Festival of Touristic Films – Tourfilm a világ legrégebbi nemzetközi turisztikai filmfesztiválja. Azokat a filmeket díjazzák itt, amelyek elősegítik az idegenforgalom fejlődését és növekedését. Idén októberben 49. alkalommal rendezték meg, a cseh Karlovy Vary-ban; 197 műsort neveztek 45 országból, 4 kategóriában a fesztivál nemzetközi pályázatára.

A szakemberekből álló zsűri a „TV és online műsor” kategóriában 22 filmes anyag közül a Food Network tévécsatorna sorozata, a Kövesd Donalt Európába! első epizódját különdíjjal jutalmazta. A fődíjat a Voyager – Funky Nassau c. alkotás kapta.

A nyertes részben Donal Skehan, a gasztro-vloggerből lett szakács és műsorvezető Budapestet járta be Jókuti Andrással, a Világevő blog írójával. Egy Trabanttal járják be a várost, esznek lángost, benéznek a Gourmet Fesztiválra, ahol paprikás csirkét és kakasherepörköltet esznek, aztán a Cukorka boltban készítenek szív alakú cukrot.

„Nagyon vártam, hogy elutazhassak Budapestre, és kipróbáljam a helyi ételeket. Erre tavaly májusban került sor, igazi élmény volt, és most hallva a díjról, már örülök, hogy nem visszakoztam gyáván a kakashere kipróbálásától sem” – kommentálta a Tourfilmen elért eredményt Donal Skehan.

A szakács a sorozatban további kilenc helyszínre látogatott el, többek közt Isztriára, Hollandiába, Olaszországba és Svédországban. A „Kövesd Donalt Európába!” Magyarországon – és még kilencvenhét országban – idén év elején volt látható a Food Network tévécsatornán. A műsor Kövesd Donalt Vietnamba! című sorozata egyébként tavaly fődíjas lett ugyanezen a fesztiválon.

Ne maradjon le semmiről!