Magyar Narancs: A Fidesznek már a Bors is kell

2016.10.26. 11:44

Épül-szépül a Fidesz a médiabirodalma, ami hamarosan az ország második legnagyobb példányszámú napilapjával, a Borssal bővülhet a Magyar Narancs szerint. A hetilap beharangozó cikkében kitérnek arra, hogy

  • a Napi Gazdaságból kormánypropagandát csináló Liszkay Gábor, a Magyar Idők főszerkesztője állítólag terveket készített arra az esetre, ha jobboldali kézbe kerülne a Népszabadság;
  • a Népszabadság felfüggesztése több mint százmillió forintjába került a közben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opimus Nyrt.-hez került Mediaworksnek.
  • A hetilap értesülései szerint a Fidesz médiabuldózere még nem állt le, kinézték maguknak azt a Kajmán-szigetekre bejegyzett Lapcom kiadót is, amihez a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország is tartozik. Múlt héten jelentették be egyébként, hogy tíz év után távozik Pallagi Ferenc főszerkesztő a Bors éléről, ami a Népszabadsággal egy időben számolt be Rogán Antal helikopteres kalandjáról.
  • A Magyar Narancs szerint egyébként egy delegációt már ki is küldött a Fidesz Londonba, hogy tárgyaljon a portfólió eladásáról.

A Fidesz az elmúlt időszakban brutális leszámolásba kezdett a magyar médiapiacon. A Napi Gazdaságból lett a Magyar Idők, ami a párt saját napilapja, a korábban bekebelezett Origo az elmúlt időszakban feltűnő irányváltást vett, a TV2 híradója hónapok óta propagandaadásokat sugároz, a közmédia pedig már hosszú ideje amolyan állami reklámfelületként funkcionál attól függően, hogy a Fidesz épp mit kíván kommunikálni a magyar lakosság felé.

A nemrég Simicska Lajos által eladott Class FM is bezárhatja a boltot azon a rádiós piacon, ahol egyébként pont Andy Vajna terjeszkedik. Ehhez jött nemrég  a Népszabadság gyanúsan végigvitt felfüggesztése, aminek köszönhetően a Mediaworks a világ leggazdagabb gázszerelőjének, Felcsút polgármesterének érdekeltségébe került. Ezt pedig hamarosan a Bors és más lapok is követhetik a Magyar Narancs szerint.

A Lapcom ügyeiben jártas forrásaink a Magyar Narancs értesülését nem tudták megerősíteni.