Újságírókat és szerkesztőket keres a Mediaworks

2016.12.13. 12:22

A Mediaworks Hungary Zrt. újságíró és online szerkesztő munkatársat keres teljes munkaidőben, alkalmazotti státuszba az Új Néplap szerkesztőségébe, áll a honlapjukon. A Mediaworks múlt héten hat vidéki újság élén váltotta le a főszerkesztőt, miután a közleményben jelentette be, hogy folytatja a strukturális átalakításokat. December 1-én a nyolc megyei lap, a 24 Óra, a Somogyi Hírlap, az Új Dunántúli Napló, a Tolnai Népújság, a Petőfi Népe, a Békés Megyei Hírlap, az Új Néplap és a Heves Megyei Hírlap élén is változás történt,hat  főszerkesztő-kiadóvezető távozott a kiadótól. 

Információink szerint a Mediaworks minden lapnál megvált néhány újságírótól, de nem csak az ő helyükre vennének fel újságírókat, hanem nagyobb bővítést terveznek.

Megyei napilapból összesen 18 létezik ma Magyarországon, egyedül Pest megyének nincs saját megyei újságja. A 18 megyei napilap közül 12 ma már ahhoz a Mediaworks kiadóhoz tartozik, amellyel a Népszabadság megszüntetése miatt volt tele a sajtó októberben, és amelyet a várakozásoknak megfelelően végül valóban meg is vett a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Press Zrt. A Mediaworks nem sokkal azelőtt hízott a másfélszeresére, hogy az Opimus kezére került, miután az eredetileg meglévő 8 megyei napilapja mellé szeptemberben felvásárolta a Pannon Lapok Társasága Kft.-t (PLT), ahová 4 megyei napilap tartozott.

A vidéki lapok helyzetéről írt cikkünket itt tudja elolvasni.