Shrekkel támad a karácsony Kevinre

cover
2016.12.25. 08:23
December 25. szokásosan a szenteste utáni nagy kajálások és ajándékok utáni extázis levezetése, amikor az ember igazán kiélvezi, hogy nem kell semmit sem igazán csinálni. A nagy döglés, pihenés, ejtőzés ilyenkor sokszor maratoni tévézésbe fajul, mi pedig vagyunk annyira jó fejek, hogy segítünk eligazodni az ünnepi tévéműsorban.

Ha valaki még az ünnepek előtt is dél előtt akar kelni, vagy egyszerűen muszáj, mert a gyerekek már ott csivitelnek, akkor nincs ok a pánikra. Az RTL Klubon például 8:50-kor még kicsit ki lehet elégíteni a karácsonyi Star Wars-szükségletet a Lego Star Wars: Droid Tales c. mesével, de ha valami tradicionálisabbra vágyunk, akkor a TV2-n lesz Reszkessetek, betörők (11:55). Oké, az ötödik rész, aminek már semmi köze a klasszikusokhoz, de hát ez még mindig jobb, mint mondjuk a Tények. Vagy inkább maradjunk az RTL-en, ahol 11-től leadják az első Reszkessetek, betörők!-et Kevinnel, ahogy azt illik.

Feltűnő egyébként, hogy az TV2 az eredeti Reszkessetek, betörők! ellen Shreket szánja csodafegyvernek, hiszen 25-én leadják a musicalt (reggel 6), a Shrekből az angyal (18:55) c. rövidfilmet és a Shrek 2-t (19:15) is. Az RTL válasza erre annyi, hogy 20:50-kor fog menni a Reszkessetek, betörők 2. Éjszaka viszont már más irányba indul a nagy rivalizálás, hiszen ameddig az RTL a Szerelmünk lapjaival (23:05) a romantikára szavaz, addig a TV2 a Kódjátszmával (23:25) inkább a drámát és Benedict Cumberbatchet preferálja.

A Dunán délutánig főleg csak vallási műsorok lesznek, de 15:10-kor leadják a Polar Expresszt, amit annak idején nyilván karácsonyi klasszikusnak szántak, de valahogy csak nem vált azzá, pedig minden potenciál megvolt benne. Itt a legizgalmasabbnak a Kenó-sorsolás tűnik 21:45-kor, hiszen mi sem lehetne meghittebb karácsonykor, mint a szerencsejáték! Mindeközben az M1-en nem lesz semmi csak hírek, híradók és hírműsorok, egyedül talán a Duna Worldöt lehet még érdemes lesz nézni a közmédia csatornái közül, ahol a Balázs Fecó 60, születésnapi koncert (21:30) príma kis szórakozásnak tűnik estére, miután megnéztük az örök klasszikus Arábiai Lawrence-t  (19:30) az M3-on.

Ha valaki egy kicsit másfelé nézelődni, akkor érdemes tudni, hogy a Viasat 3-on Vince Vaughn és Owen Wilson megy esküvőkre randalírozni az Ünneprontók ünnepében (21:00), majd aztán Eddie Murphy testtömegcsökkentő vígjátéka lesz látható Bölcsek kövére (23:15) címmel.

Ha a gyerekeket is le akarjuk kötni, arra ott lesz a Cool TV, ahol a Szörny Rt. (19:15) cukin ijesztegetős mese tökéletes lehet a nap zárásának, hogy aztán elérkezzünk az igazán kemény karácsonyi programhoz. 21:00-kor ugyanis leadják A cipőbűvölőt, Adam Sandler egyébként sem túl fényes karrierjének legmélyebb pontját. Ebben a nagy nevettető egy cipészt alakít, aki mások cipőjét hordva bele tud bújni az emberek bőrébe, és valamiért Method Man is felbukkan a filmben a Wu-Tang Clanból. Akinek Sandler maga a humor istene annak azért, aki szeret szórakozni kifejezetten borzalmas filmeken, annak meg azért kötelező este 9-kor a Cool TV-t nézni.

Aztán ha kellően felhúztuk magunkat Adam Sandler népszerűségén, akkor a Comedy Centralon este 10-től egészen éjfélig levezethetjük a feszültséget egy nagy South Park-maratonnal. Egyébként ha nem filmeket akarunk nézni, hanem inkább valami sorozatot darálni, akkor még érdemes ránézni a Viasat 6-ra, ahol negyed 8-tól egészen hajnal egyig lehet nyomatni a Két pasi - meg egy kicsit, mindössze A múmia visszatér (21:00) zavar be két és fél órára. A kevésbé érzékeny tévénézőknek egyébként azt ajánljuk, hogy maradjanak a Viasat 6-on, mert mivel sem lehet meghittebben zárni egy ilyen kellemes estét, mint öldöklő skandinávokkal (Vikingek 01:00) és szimpatikus sorozatgyilkosokkal (Dexter 02:45)