Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A Class FM halálából a Rádió 1 és a Petőfi profitált leginkább

2017.01.11. 08:56
A rádiós piac átrendeződésével nem lett sokkal kevesebb rádióhallgató az országban, sőt, Budapesten még emelkedett is a számuk.

A Kreatív ismertette a TNS Hoffmann és a Mediameter decemberi kutatását, melyet a szokásosnál kétszer nagyobb, a novemberi adatfelvétellel együtt 5541 fős mintán végeztek, hogy megfejtsék, a Class FM tavaly nyáron közel 2,3 milliós hallgatótábora milyen adókhoz pártol át.

A legfontosabb megállapítás, hogy a rendszeres rádiózók összesített száma országosan másfél százalékkal csökkent, miközben Budapesten még nőtt is a számuk. 

A vizsgálat a leghallgatottabb adók rangsorát is közzétette, és ez alapján a két közszolgálati adó, a Kossuth és a Petőfi vezet (ami nem meglepő, lévén, hogy egyedül őket lehet az egész országban fogni), és nagyot lépett előre a legutóbbi kutatás óta a Rádió 1.

A további hallgatottsági sorrend egyébként: Rádió 1, Music FM, Sláger FM, Dankó Rádió, Klubrádió, Rádió Rock, Bartók, Lánchíd, Info, Klasszik, Jazzy, Karc. 

A budapesti sorrend különbözik, itt a Rádió1 és a Sláger FM lépett előre a legnagyobbat, a sorrend pedig: Music FM, Rádió 1, Sláger FM, Kossuth, Petőfi, Klub, Rock, Info, Klasszik, Bartók, Jazzy, Dankó, Lánchíd és Karc. A Morning Show-t is leigazoló Rádió 1 összesen félmillió új hallgatót szerzett országosan, a Petőfi elsősorban a vidéki hallgatók körében hódított. 

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.