Hajós András szerint Orbán politikája kártékony

2017.02.27. 16:54
A Népszavának adott interjút Hajós András, aki szerint hagyománya van, hogy eltűrjük, hogy a kormány azt csináljon velünk, amit akar, és lehet eljön majd az a pillanat, amikor nem hajlandó a TV2-ben dolgozni.

A Momentum népszavazási kezdeményezését népszerűsítő videóban azért szerepelt, mondta az interjúban, mert egyetértett a céljával, és szerinte fontos lenne, hogy a közismert emberek felhívják a figyelmet a közös ügyekre, és arra, hogy a közös ügyeinkbe nekünk, állampolgároknak is van beleszólásunk. Hajós a mai magyar közélet lakossági oldalának legnagyobb problémájának azt tartja, hogy az emberek elhitték: nem érdemes beleszólni.

A mindenkori kormány dönt és el kell tűrni. Ennek az „eltűrésnek” egyébként van hagyománya a magyar kultúrában. Én azt próbálom mutatni, hogy érdemes.

Nem érezte kötelességének, hogy megszólaljon, de joga van hozzá, mondta, ahogy azt is, hogy Orbán Viktor politikája kártékony - ezt egyébként sokszor elmondta már, akkor, amikor Orbán ellenzékben volt, és akkor is amikor kormányon. Hajós a fanyalgóknak azt üzeni, hogy Gálvölgyi János, Farkasházy Tivadar, Kéri László, Váncsa István, Hernádi Judit és Bajor Imre társaságában ezt mér elmondta a Heti Hetesben tíz évvel ezelőtt. Számított arra, hogy vége lesz a Heti hetesnek, ahonnan azért lépett le, mert az RTL Klub akkor számára emberileg kegyetlenül csinálta végig a csatornaváltást:

Hónapokig mondogatták nekünk, hogy vége, miközben tudták, hogy átkerül majd egy kisebb csatornára. Bár egy piaci cégnek természetesen joga van a termékével azt tenni, amit akar, szerintem bármely 40 éves, kétgyerekes apa lelép egy állásból, ha leküldik a raktárba és harmadolják a pénzét.

Friderikusz Sándor azért kárhoztatta az Indexnek adott interjújában, hogy a TV2-nél dolgozik, amire Hajós azt jegyezte meg, hogy Friderikusz nevű volt ismerőse hátba rúgta. A TV2-nél nem állandó szerződése van, műsorokra írt alá, és többségében nagyon jó feladatokat kapott. Az a saját döntése, hogy a TV2-re rászálló varjú alatt hajlandó-e dolgozni, mindenesetre jelenleg semmilyen szerződéses viszonyban nincs Andy Vajnáékkal, akivel egyébként évente egy-egy futó kézfogáson és telefonhíváson túl nincs különösebb viszonya. 

A Dalfutár című műsora lehet, hogy folytatódik majd a Super TV2-n, de egyelőre ez sem biztos.

A TV2-nek opciós joga, hogy megrendeljen egy második évadot. Nehezen engedném el, de félek tőle, előállhat olyan helyzet, amikor kénytelen leszek ízlés, vagy a saját közönségem, engem ismerő emberek véleménye miatt azt mondani, hogy nem szeretném folytatni. (…) Ha egy közeg azt gondolja, hogy Hajós András áruló, ha a TV2-nél csinálja a Dalfutárt, akkor függetlenül attól, hogy én mit gondolok politikailag, áruló leszek. Ez nonszensz, de a mai közvélemény egy nagy kabátlopási ügy, ilyen értelemben kényszerpályán mozgok.