A TV2 tudott a Tények második emberének adótartozásáról

2017.03.07. 17:03
Tóth Tamás Antal jelenleg is ötéves cégbírósági eltiltás alatt áll, mivel vállalkozása adóhátralékot felhalmozva szűnt meg.

A korábban a Kossuth Rádió csatornakoordinátoraként dolgozó Tóth januárban érkezett a TV2-höz, és helyettes vezetőként kifejezetten a Tények című hírműsor irányítása lett a feladata.

Tóth Tamás Antalnak azért kellett eljönnie korábban a közmédia egyik leányvállalatától, az Új Média és Teletext Kft.-től (ahol felügyelőbizottsági tagként az állami vállalat gazdálkodásának felügyelete volt a feladata), mert a 24.hu kiderítette, hogy 2021-ig cégbírósági eltiltás alatt áll, mivel olyan vállalkozásnak volt a tulajdonosa és vezetője, amely adóhátralékot felhalmozva, cégbírósági kényszertörléssel szűnt meg. 

Most a 24.hu megkérdezte a TV2-t, tisztában voltak-e Tóth Tamás Antal előéletének e részével, amikor kinevezték, illetve nem tartották-e azt aggályosnak, hogy olyan ember feleljen a második legnagyobb kereskedelmi csatorna hírműsoraiért, aki korábban megkárosította az adófizetőket.

A cég válaszában azt írta: "Tóth Tamás nem számít vezető tisztségviselőnek, cégvezetési döntéseket nem hoz. A szakmai munkában van szerepe, kiváló referenciái vannak. Megjegyezték azt is: a munkaviszony létesítésekor a munkavállalónak nincs kötelezettsége arra, hogy az általunk firtatott tényről beszámoljon, miként a munkáltató sem vizsgálhatja ezt. Ennek ellenére Tóth tájékoztatta a vezetőséget, amely úgy ítélte meg, hogy a korábbi ügye nem jelenti akadályát a kinevezésének."