A kormány hivatalos levélben terjeszti a Pesti Srácok cikkét

2017.05.08. 12:12
A Kreatív a Kormányzati Tájékoztatási Központ sajtóosztályánál érdeklődött a plakáttörvényről, de válaszként csak egy simicskázó cikk linkjét kapták.

Mi is megírtuk, hogy a kormány egy rendelettel készül bedarálni a köztéri reklámokat. Erről a hírről érdeklődött részletes szakmai kérdésekkel egy hivatalos levélben a Kreatív a Kormányzati Tájékoztatási Központ sajtóosztályánál.

A központ pár napig nem válaszolt a rendelet konkrét tartalmát firtató, a szakmai szervezetekkel való egyeztetésről és a bevezetés okairól szóló kérdésekre, majd válaszukban annyit írtak:

Tisztelt Fülöp István! Megkeresése kapcsán ajánljuk figyelmébe az alábbi linket.

Majd bemásolták a Pesti Srácok nevű oldalon megjelent, "Simicska Lajos elégedetlen: Megszűnnek a városokat ellepő plakáterdők" című cikk linkjét. A cikk egyébként csont nélkül közli a kormány álláspontját, beszólogat "Simicska sajtójának", és persze nem ad választ a Kreatív kérdéseire sem.

327621.png

A Pesti Srácok nyíltan kormánypárti magazin, főszerkesztője a Civil Összefogás Fórumot (CÖF) támogató Huth Gergely, lapigazgatója a Bayer Zsolt lovagkeresztje mellett bátran kiálló Stefka István. A Pesti Srácoktól korábban másfél millió forintért rendelt cikkeket a Földművelésügyi Minisztérium, az 56-os Emlékév keretén belül pedig a portál vezetői különféle cégeikre 75 millió forint támogatást kaptak a kormánytól. A Pesti Srácokat kiadó GerillaPress-t amúgy is kifejezetten kedveli a kormány, korábban 12 milliót kaptak a Miniszterelnökségtől, 10 millió a Belügyminisztériumtól, magától a Fidesz-frakciótól pedig egyszer 4,4, egyszer pedig 3,8 milliót.

A kormánynak mostanában valahogy nem megy túl jól a nem kormánypropagandát közlő sajtóval való kommunikáció. Nemrég véletlenül az Indexnek is elküldték azt a levelet, amelyben egy főorvost utasítanak arra, ne adjon interjút az Indexnek. Kósa Lajos egy hónapja ígérte meg az Indexnek, hogy interjút ad, majd egy hónap halogatás után közölte ennek az ellenkezőjét. legutóbb pedig több százan tüntettek a Fidesz újbudai irodájánál, miután a párt egyik tagja fizikailag is inzultálta a 444 újságíróját.

Ne maradjon le semmiről!