Rendőrt hívtak az Echo TV botrányt okozó riporterére Botka Lászlóék

2017.05.10. 17:09
A szegedi városházáról rendőrök és biztonságiak kísérték ki az Echo TV stábját, egy tatabányai MSZP-rendezvényre nem engedték be őket, a kamerájukat lökdösték, majd egy baloldali politikus nácinak és fasisztának nevezte a tévéadót. Botka szerint a stáb megpróbálta rátörni az ajtót egy találkozó közben.

Az Echo TV stábja interjút szeretett volna készíteni Botka Lászlóval a csődbe ment szegedi építőipari vállalkozás, a SZEVIÉP ügyében, de a polgármesteri hivatalban Botka helyett biztonsági őrök és rendőrök fogadták őket - derül ki a csatorna riportjából. A rendőrök azt mondták, ki kell vizsgálniuk, "egyáltalán kik maguk, és milyen jogcímen vannak itt". A stáb két órát várakozott Botkára, aki nem adott interjút, a rendőrök pedig végül kikísérték a stábot az épületből.

Az Index megkérdezte Botka Lászlót az esetről. A szegedi polgármester azt mondta: az Echo TV stábja annak a Szabó Bálintnak a vezetésével jelent meg a hivatalban, aki korábban ugyanitt egyszer már botrányt okozott, és előzetes bejelentkezés vagy egyeztetés nélkül jelentek meg az irodájánál, ahol Botkának éppen mással volt találkozója. A polgármester elmondása szerint a stáb ennek ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy bemenjenek az irodába, és "elkezdték rátörni az ajtót". Botka hozzátette: a stáb azért tudott ilyen könnyen feljutni az ajtaja elé, mert 2002-ben lebontatta beléptetőkapukat, "ezzel is jelezve, hogy nyitott városházát épít". Mint elmondta, eddig nem is volt probléma, "De ilyen a világon nincs, hogy valaki bejelentés nélkül érkezik, és rátöri az emberre az ajtót"; ezért hívták ki a rendőrséget - mondta Botka.

Az Echo TV később Tatabányán próbált szóba elegyedni Botkával: a csatorna felvételén látszik, hogy az MSZP-s politikus nem vesz tudomást róluk és nem válaszol a kérdéseikre.

A stáb ezután megpróbált forgatni Botka tatabányai beszéde alatt, de az MSZP-s egyenruhát viselő szervezők nem engedték be az operatőrt, és tettlegesen is visszatartották attól, hogy közelebb jusson az ajtóhoz, a kameráját pedig kézzel takarták el.

A csatorna riportere végül Lukács Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselőt próbálta megszólítani, de Lukács válasz helyett közölte, hogy nácinak tartja az Echo TV-t, mégpedig azért, mert szerinte fasiszták.

Ne maradjon le semmiről!