Régi-új hírportál és hírügynökség indul

2017.06.16. 10:08

Július elején startol a Független Hírügynökség portálja, írja a 24. A portál és a választások után induló hírügynökség tulajdonosa Kövesdi István, akinek testvére, Kövesdi Péter alapította a korábban már működő Független Hírügynökséget. A Független Hírügynökség (FüHü) 2004-ben indult, de a 2010-es választások után elvesztették a megrendelőik nagy részét, egy évvel később pedig meg is szűnt. 

Az új portál a fuhu.hu linken lesz elérhető, ingyenes lesz, és a tervek szerint a választások utánra már fizetős hírügynökségként segítenék a különböző médiafelületek munkáját. A főszerkesztő Kövesdi István lesz, és nyolcfős állandó létszámmal indulnak, illetve külsős munkatársak is segítik majd a munkát.

A 24-nek Kövesdi elmondta, hogy a portál számára fontos a politikai függetlenség, és nem kívánnak részt venni a napi szintű hírversenyben, helyette elemzőbb jellegű írások jelennek majd meg az oldalon. A főbb fókusz belföldi, belpolitikai és közéleti témákon lesz. A FüHü reklámbevételekből kíván működni, de van egy olyan anyagi háttér, aminek köszönhetően nemet tudnak majd mondani olyan hirdetőknek, akikkel a függetlenség feladása járna.