Csak 60 ezer forint volt a plakátokon látható Soros-fotó

2017.07.07. 14:19

Csak hatvanezer forintot fizetett a Lounge Design Szolgáltató Kft. az MTI-nek azért az archív sajtófotóért, ami a kormány mindent elborító Soros György-plakátjainak alapjául szolgál - írja a 444.hu. Az árat, és hogy a Lounge volt a vevő - az MTVA sajtóosztálya írta meg nekik. A fotó egyébként 2005. november 8-án készült Kijevben, ahol Soros György az ukrajnai látogatása végén sajtótájékoztatót tartott.

Az MTVA-tól megkérdezték azt is, hogy szabályozzák-e, hogy milyen célra adhat el képet az MTI. Kiderült, hogy létezik ilyen szabályozás, az MTVA weboldalán szereplő Általános Szerződési Feltételek között bárki el is olvashatja. Ez alapján viszont úgy tűnik, hogy a Lounge Design legalább egy, de az is lehet, hogy két ponton megsérthette a szabályozást. Az ugyanis kiköti, hogy az anyagokat torzítás nélkül kell közölni, nem lehet félreérthetően vagy rosszindulatú következtetésre okot adóan közreadni. Ráadásul a fotó tartalmát se lehet megváltoztatni.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke (Mazsihisz) elnöke csütörtökön levélben fordult Orbán Viktorhoz a Soros György-plakátkampány kapcsán. Heisler András arra kérte a miniszterelnököt, hogy intézkedjen a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza az utcákról és terekről a plakátokat, melyek antiszemita indulatokat kelthetnek.