Rogán Antal helikopteres ismerőséé lett a Femcafe

2017.07.20. 08:50

Tulajdonost cserélt a 2010-ben megalapított női portál, a Femcafe – tudta meg a 24.hu Csereklei Zoltán eddigi többségi tulajdonosától és ügyvezetőtől. Cserekleivel egyidejűleg Zaránd Attila kisebbségi tulajdonos is eladta a tulajdonrészét a portált működtető Netrise Hungary Kft.-ben.

A vevő, Bessenyei István 2008-ig az akkor még az RTL Magyarország vezérigazgatójaként dolgozó Dirk Gerkens tanácsadója és Hajdú-Sarka Kata üzlettársa volt, jelenleg a Valton Security egyik tulajdonosa. Rogán Antal helikopterezésekor írtuk meg: ő intézhette a politikus nagy vihart kiváltó magánrepülését.

Csereklei Bessenyeiről azt mondta a 24.hu-nak, hogy „erős gazdasági háttérrel rendelkező pénzügyi befektetőről van szó, aki magánemberként tulajdonolja az üzletrészt”. Az új tulajdonos minél kevesebb változtatást szeretne, ideértve a Femcafe tartalmi irányvonalát is. Így a volt értékesítési vezetőt, Sudár-Horváth Líviát nevezte ki új ügyvezető igazgatónak.

Csereklei a Femcaféról elmondta: 2010 óta ma már tizenegyen dolgoznak a portálnál, a cég tavalyi árbevétele majdnem 200 millió forint volt, és közel havi 2 millió egyedi látogatójuk van. Az eladást azzal indokolta, hogy már megvalósította, amit szeretett volna, és „ahogy a piaci körülmények, a szabályzói környezet és az online média normái folyamatosan változtak, egyre kevésbé éreztem magam komfortosan a szerepkörömben”. Hozzátette: „Több médiacég és egyéb független szereplő is szerette volna a portfóliójában tudni a Femcafét, de a korábbi potenciális vevőkkel nem egyeztek az elképzeléseink.”

A volt tulajdonos elmondta azt is, bár kellemetlenül érinti őket, hogy a TV2-nek is van egy hasonló nevű terméke (FEM3 Café), mivel sokan összekeverik őket, de ennek nincs köze az eladáshoz.

Bessenyei Istvánról a Valtonról készült portrénk végén bővebben is olvashatnak.

Ne maradjon le semmiről!