Elkelt a három független vidéki lap is

2017.07.31. 16:56

Heinrich Pecina érdekeltségéhez tartozó Media Development Management Kft.-hez kerültek a Russmedia magyar és román napilapjai (az Észak-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló, a Kelet-Magyarország, a Jurnal Aradean, és a Jurnal Bihorean). A Russmedia közleményében azt írják, hogy 100 millió eurót fektetnek a digitális növekedésbe, aminek része, hogy megszabadulnak a napilapoktól.

Májusban írtunk a Media Development Management Kft. létrejöttéről, de akkor még nem lehetett tudni, hogy mi ezzel a terve Heinrich Pecinának, annak az osztrák üzletembernek, aki korábban a Mediaworks tulajdonosa volt, és a Népszabadság megszüntetésénél lett igazán ismert.

Néhány nappal ezelőtt mutattuk be egy hosszabb cikkben, hogyan került Fidesz-közeli üzletemberek kezébe szinte az összes vidéki napilap. Akkor azt írtuk, hogy idő kérdése, hogy mikor és ki vásárolja fel a Russmedia lapjait (Hajdú-Bihari Napló, Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország). 

A Russmedia közleményében azt írja, hogy digitális márkáival továbbra is aktív marad a magyar és a román piacon. Ebbe az álláshirdetési CVOnline.hu, az apróhirdetési Publi24.ro portállal, valamint a Russmedia Tech szoftverfejlesztő cége tartozik és további terjeszkedést is terveznek az üzletágban.