720 millióból forgat tévésorozatot a Belügyminisztérium

2017.08.08. 09:22 Módosítva: 2017.08.08. 09:42
Meglehetősen sok pénzből forgat fikciós tévésorozatot a Belügyminisztérium, tudta meg a Magyar Nemzet. A napilap mai számában megjelent cikkben szereplő információk alapján ez lehet minden idők egyik legdrágább hazai sorozata.

Nem lehet tudni, miről fog szólni és mikor készül el, azt sem, hogy hány része lesz, de azt igen, hogy mennyit költenek rá. A Belügyminisztérium ugyan azt válaszolta a lap kérdésére, hogy ők nem akarnak sorozatot forgatni, de az alájuk tartozó Bűnmegelőzési Tanács igencsak, ha már kiírt egy 720 milliós közbeszerzési pályázatot rá.

A pályázat persze nem az a hagyományos, mindenki számára elérhető, dehogyis, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) bonyolította le, nehogy ne valamelyik havercég legyen a befutó. Az eljárás ebben az esetben ugyanis az, hogy a pályázaton csak az a három cég indulhat, amelyekkel az NKH eleve hosszú távú szerződést kötött. A nyertesek: Balásy Gyula két cége, a Lounge Desing Kft. és a New Land Media Kft, írja a Magyar Nemzet nyomtatott kiadása.

A két cégnek semmiféle sorozatgyártási tapasztalata nincsen, ők a 720 milliós keretösszegben szereplő médiakampányt fogják vinni, az effektív gyártással egy alvállalkozót bíznak majd meg. A 720 milliós összeg egyébként teljesen felemészti a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia feladatrendszerének támogatását, azaz nagyon bízhatnak a projektben.

A sorozat költségeivel kapcsolatban felmerül pár kérdés. Az MTVA nyilvánosságra hozott költéseiből kiindulva mondhatjuk, hogy összességében nézve jó drága sorozatról beszélünk, hiszen a közmédia a Tóth János című sorozatra is csak 657 milliót költ, amiből 52 részt kapnak meg, azaz részenként 12 millióból hozzák ki azt a sorozatot. A kereskedelmi tévék egyébként ennél olcsóbban dolgoznak. Ha minden igaz, a Barátok közt egy-egy epizódja megáll tízmillió alatt, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy például egy Mi kis falunk TAO-pénzekkel, mindennel együtt a negyvenmilliót súrolja.