Kustánczi Norbert a Zoom.hu új főszerkesztője

2017.09.29. 10:38

Október másodikától Kustánczi Norbert irányítja főszerkesztőként a Zoom.hu-t - számolt be a kinevezésről az online portál. A 38 éves újságíró, kommunikációs szakember nyárig a 24.hu szerkesztőségét vezette, onnan közös megegyezéssel távozott.

A Zoom.hu július 20. óta létezik (ismét, mármint, hiszen volt már egy ilyen nevű lap korábban is), a saját bevallás szerinti tesztüzemben eddig Zappe Gábor szerkesztette, de ő szeptember 7-én távozott a portáltól, dettó közös megegyezéssel. Átmeneti helyettese Murányi András hírigazgató lett, de ő előre szólt, hogy ebből annyira nem kér, és amint lesz végleges megoldás, örömmel megy vissza eredeti posztjára.

Kustánczi feladata az lesz, hogy

az ütemezett fejlesztések menedzselésével és a digitális területen szerzett tapasztalataival tovább építse a lapot,

jelentsen ez bármit is.

A Zoom.hu-t mértékadó, véleményformáló, független, szakmailag magas színvonalú és korszerű újságként képzeli el. Murányi András is hasonló célokat nevezett meg, szerinte a Zoom.hu idővel a top5 híroldal közé kerülhet.

Kustánczi Norbert a Pécs Tv-nél riporterként kezdte pályáját, később ugyanitt a napi hírműsor felelős szerkesztője lett. Külpolitikai újságíróként, rovatvezetőként és vezető szerkesztőként dolgozott a Kitekintő.hu kötelékében. A 24.hu elődjéhez, a Hír24-hez 2011-ben csatlakozott, főszerkesztőként 2013 szeptemberétől 2017 júliusáig irányította a site-ot.