A magyar közszolgálati tévések beszorultak egy iskolába

2017.10.01. 14:08

A katalán függetlenségi népszavazáson rendőrökkel próbálják megakadályozni a spanyol hatóságok a referendumot. Az MTI beszámolója szerint például Barcelona polgármestere, Ada Colau,  órák óta áll a sorban szavazásra várva egy iskola előtt. Bár ő maga nem ért egyet a népszavazás céljával, a szavazólapot ezért üresen vagy érvénytelen szavazattal adja majd be.

A rendőrök folyamatosan járják a különböző szavazóhelyiségeket, emiatt az egyik helyszínen mintegy 20 percre a magyar közmédia stábja a szavazókkal együtt beszorult az egyik barcelonai belvárosi iskolába.

Beszámolójuk szerint miközben zajlott a szavazás, egyszer csak kiabálni kezdtek kintről, hogy jönnek a rendőrök. A szavazóurnákat, szavazólapokat az önkéntesek pillanatok alatt összepakolták és elrejtették, az ajtókat pedig bezárták. Eközben az emberek kint leültek a bejárat elé, jelezve, hogy békésen akarnak demonstrálni, és azt skandálták: "Szavazunk!", "Az utca mindig a miénk marad!".

A rohamrendőrök végül nem mentek be a szavazóhelyiségbe, hanem elhagyták a helyszínt, a szavazás pedig tovább folytatódott.

A népszavazásról bővebben cikkünkben olvashat.