Ismét Szegő Tamás-díjat kapott az Index újságírója

2017.10.06. 13:51

Szegő Tamás-díjat kapott Kovács Bálint, az Index újságírója. Ebben az ösztöndíjban évente egy 30 év alatti újságíró részesül, aki az írott vagy elektronikus médiában a sajtóetika szellemében kiáll az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért. A díjat odaítélő alapítványt dr. Szegő Tamásné és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége hozta létre annak érdekében, hogy emléket állítsanak dr. Szegő Tamásnak, aki jogászként, újságíróként, rádiósként mindig kiállt az egyszerű, elesett emberekért, és segített azokon, akik eltévedtek a jog és az élet útvesztőiben.

DSC 4884
Fotó: Bődey János

Kollégánk idén három cikkéért érdemelte ki a díjat, amit az alapítvány egyfajta életműdíjnak nevezett, hiszen idén töltötte be a 30-at:

Kovács Bálint tavaly is megkapta a díjat, akkor két, az Origón megjelent munkájával (Tízből tíz lány veszélyeztetett, hetet el is adnak prostinak; A kis kócos cigány lány megint megnyerte a versenyt), illetve az Indexen publikált Menekülttáborban jártunk, és remekül szórakoztunk című írásával érdemelte ki az elismerést.

A díjazottak között szerepel még Jakab Villő Hanga erdélyi újságíró, aki fődíjat kapott az Átlátszó Erdélyen publikált írásaiért, köztük egy gyergyói gyújtogatásról szóló riportjáért. A második díjat Neuberger Eszter, az Abcúg munkatársa kapta, őt egy Pannonhalmán tanuló roma diákkal készített interjújáért is díjazták. További díjazottak:

  • Nádasi Eszter (NLCafé,
  • Juhász Dániel (Népszava),
  • Kiss Dániel,
  • Lukács Zoltán és Mucsi Attila (Rács FM börtönrádió),
  • Teczár Szilárd (Magyar Narancs)