Díjat nyert az Index libanoni riportja

2017.10.11. 13:14

A Főszerkesztők Fóruma bejelentette, hogy Földes András, az Index újságírójának videóriportja nyerte a a szeptemberi Minőségi Újságírás Díját. A 200 000 forinttal járó elismerést a bejrúti menekülttáborok életét bemutató videóriporttal érdemelte ki. A videó két gettó életét (Burzs al Barazsnét, és Satilát) mutatja be, az indoklás szerint a riport egyedi és felkészült munka, ami a magyar médiában kevésbé feldolgozott témát mutat be.

A zsűri emellett még három másik cikket emelt ki a hónapból, ezek közül kettő szintén az Indexen jelent meg.

Német Tamás a pomázi cseresznyéről szóló írása szerintük egyedi humorral és pontossággal dolgozta fel a témát, Inkei Bence a popzene jelenlegi helyzetét áttekintő cikkének pedig az alaposságát emelték ki. Szintén dicséretben részesült Rádi Antónia és Kőműves Anita Átlátszón megjelent, három részből álló cikksorozata, ami az indoklás szerint alaposan mutatta be az azeri rezsim működését, továbbá a nemzetközi együttműködésen alapuló újságírás remek példája.

A díjakat az alábbi zsűri ítélte oda: Ablonczy Balázs, Dudás Gergely, Kocsi Ilona, Novák Tamás, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia és Weyer Balázs