Kitiltották az Echo TV riportereit a Parlamentből

2017.10.25. 12:50

Felfüggesztették az Echo TV három munkatársának belépési lehetőségét az Országház és az Országgyűlés Irodaházának helyiségeibe – tájékoztatta az Országgyűlés Sajtóirodája szerdán az MTI-t. Ami elég különös, hiszen a tévécsatorna december óta Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, vállalkozó tulajdona.

A sajtóiroda közölte: az Echo TV stábja többször és szándékosan figyelmen kívül hagyta a sajtótudósítás rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezés előírásait azzal, hogy az Országgyűlés Irodaházának folyosóin és éttermében a sajtónak nem engedélyezett területen forgatott, „zavarva az országgyűlési frakciók és az Országgyűlés Hivatalának munkáját".

Minden alkalommal jelezték nekik, hogy súlyosan megsértik a vonatkozó előírásokat, és felszólították őket a tevékenység befejezésére – tette hozzá az Országgyűlés Sajtóirodája. Belépésüket az őszi ülésszak végéig függesztették fel.

A csatorna riporterei legutóbb azzal keltettek hasonló feltűnést, hogy állítólag botrányt okoztak Botka László hivatalánál, ezért rendőrt hívtak rájuk.

Ne maradjon le semmiről!