Távozik Simicska fia a Magyar Nemzet kiadójának éléről

2017.11.14. 12:41

Több cégének élére is új vezetőt nevezett ki Simicska Lajos, új vezetőt kapott mindhárom médiacége, a Magyar Nemzet, a HírTV, és a Lánchíd Rádió is, írja a 24.hu. Az indoklás szerint a személyi változásokra azért volt szükség, hogy "a kormányzati nyomás által egyre jobban uralt médiapiacon még hatékonyabban tudjanak együttműködni az azonos tulajdonban lévő médiumok".

A legnagyobb meglepetés, hogy a Magyar Nemzet élén D. Horváth Gábort Schlecht Csaba váltja. Schlecht eddig a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. A Lánchíd Rádió élére 2015-ben azért kellett új vezetőt kinevezni, mert miután Simicska Lajos nyilvánosan, a médián üzengetve veszett össze Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Simicska-média vezetői felmondtak.

Schlecht Csaba a 90-es években azzal került be a sajtóba, hogy több, a Fidesz gazdasági holdudvarához köthető társaságot adott el az az akkor Németországban élő török Kaya Ibrahimnak. 1997-ben szintén volt egy hasonló ügye, akkor három hasonló társaságot adott el, a Németországban élő horvát Josip Tothnak Ennek a két személynek nem volt meg a személyi igazolványa, így hiába keresték őket, a tartozásokat nem sikerült beszedni.

Schlecht tavaly interjút adott a Médiapiacnak, ahol olyanokról beszélt, hogy mielőtt Simicska összeveszett volna a miniszterelnökkel, a médiumok kézi vezérlésben működtek, és a kormány a sajtóosztály meghosszabbításának tekintette ezeket.

A HírTV vezérigazgatójának Faragó Csabát választották meg. Pauwlik László, korábbi vezérigazgató marad a tévénél, de vezérigazgató-helyettesként folytatja a munkáját.

A Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társ-ügyvezetői posztjáról távozik Simicsika Ádám, a milliárdos fia, helyét szintén Faragó Csaba veszi át, aki korábban az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. vezetője volt, de szintén ő volt Magyarország meghatalmazott szingapúri nagykövete is.