A magyar tévében nindzsák > jedik

2017.12.04. 14:24
A 48. hétre a TV2 Ninja Warriorja felért a csúcsra, legalábbis a kereskedelmi korcsoportban, hiszen a hét legnézettebb műsora lett, megelőzve A Jedi visszatér című klasszikus sci-fi-t, féltucatnál is több Celeb vagyok-epizódot, Híradót, Falat, mindent. A teljes lakosságban ismét az RTL Híradója lett a legnézettebb.

Ami viszont nem érdekelte túlságosan a nézőket, az az RTL és a TV2 közötti hajtépés. Dióhéjban: az RTL szerint a TV2 lenyúlta egy műsorukat, ezért A fal című vetélkedővel nem várták meg a tavaszt és két hete levetítettek egy külön erre a célra felvett epizódot, ami fényesen teljesített, és 27 százalékos közönségarányt hozott. Múlt szombaton még egy epizódot betoltak a műsorba tök váratlanul, de ezt már azért, hogy tönkretegyék a vele szembe rakott Korhatáros szerelem-permiert. A TV2 a sorozatát előrébb hozta, mire az RTL időjárási viszontagságokra hivatkozva dettó előrébb mozgatta A Falat.

A vége: egyik sem váltotta meg a világot, sőt, a szombat esti prémiumsávban A fal 13,6, a Korhatáros szerelem első része 12,6, a második 12,5 százalékos közönségarányt hozott, és a megszokott slotból kimozgatott Celeb vagyok…is csak 13 százalékot tudott. Tanulság: ne baszakodj a tévénézők szokásaival, mert ha nem tudja, mikor kezdődik kedvenc műsora, akkor elkapcsol és szarik a fejedre.

A Celeb vagyok szombati bezuhanása azért is lehet fájó az RTL-nek, mert ugyan hétfőn hangyafasznyival, de kikapott a vele párhuzamosan vetített Ninja Warirortól (21,3% vs 21%), de keddtől péntekig simán verte az Ázsia expresszt (a Celeb legjobbja 20,9 volt, az Ázsiáé 15,2), majd jött a szombati bezuhanás (mindkét félnél, a TV2 műsora 10,5 százalékra esett vissza), vasárnap viszont 16,3 százalékkal ismét felfelé ment a nézettség. És ha már vasárnap: a TV2 főműsorban, azaz este 7 és 11 között 7,9 százalékot hozott, az RTL meg 18,7-et, mindezt egy Csillagok háborúja-filmmel és Híradóval. Azzal a Híradóval, ami egyébként ebben a korcsoportban egész héten magabiztosan verte a Tényeket, csütörtökön például közel kétszer annyi nézőjük volt mint a propagandahíradónak.

A teljes lakosságban a Ninja Warrior már nem volt olyan acélos, mint a fiatalabbaknál, 750 000 néző alatt maradt, és csak a 19. legnézettebb TV2-s műsor, így borítékolható, hogy az egyébként önként választott 18-59-es mérés helyett a TV2 ismét a 18-49-es eredményeket fogja harsogni. Aminek mindenképpen örülni fognak a Róna utcában, az, hogy a Korhatáros szerelem második része a teljes lakosságban és 18-49-ben is leverte a Perzsia hercege című filmet, ami vagy azt jelenti, hogy az amúgy rém rossz kalandfilmről átkapcsoltak a nézők a TV2-re, vagy azt, hogy nem kapcsoltak el onnan, amire akár építeni is lehet.