Kiakadt a Versace család a Versace-gyilkosságról szóló tévésorozatra

2018.01.08. 21:23

Elhatárolódott a néhai Gianni Versace családja az 1997-ben meggyilkolt divatdiktátor haláláról forgatott tévésorozattól, az Amerikában január 17-én bemutatásra kerülő American Crime Story: The Assassination of Gianni Versacetől.

A készülő filmet már a homoszexuális ruhatervező utolsó élettársa, Antonio D'Amico is kritizálta augusztusban, azt mondva róla, hogy annak cselekménye "távol áll a valóságtól". A sorozatban D'Amicót a Puerto Ricó-i popsztár, Ricky Martin alakítja, Gianni Versace bőrébe Édgar Ramírez venezuelai színész bújik, a szabász húgának, Donatella Versacénak a szerepében pedig Penélope Cruz látható.

A sorozatot Maureen Orth amerikai újságírónő Vulgar Favours című könyve alapján forgatták Miamiban és Los Angelesben. A sorozat első évadában O.J. Simpson gyilkossági ügyét dolgozták fel, a sorozat kilenc Emmyt és két Aranyglóbuszt nyert.

A divattervezőt 1997. július 15-én, miami tengerparti házának bejárati előtt lőtte le Andrew Cunanan, egy sorozatgyilkossá vált luxusprostituált, aki néhány nappal később önmagával is végzett. Gianni halála után húga, Donatella vette át a világhírű divatház kreatív irányítását.